Visos šeimininkės turi bent vieną greitą receptą, kurį pagaminusios galėtų net ir visą armiją alkanų pamaitinti. Šis itališkų makaronų su tunu patiekalas pagaminamas būtent taip – greitai ir labai paprastai. Jo paragavus galima suprasti, kad tai tarsi Dievų maistas. Ruošiant jį svarbu naudoti kuo kokybiškesnius ingredientus.

Reikės: 200 gramų makaronų, 2–3 skiltelių česnako, 0,5–1 čili pipiro, 6 vyšninių pomidorų, 3 ančiuvių filė, 1 šaukšto kaparėlių, skardinės kokybiško tuno savo sultyse, šlakelio citrinos sulčių, druskos ir pipirų pagal skonį, alyvuogių aliejaus, saujelės sėjamosios gražgarstės papuošimui.

Gaminant itališkus makaronus labai svarbu jų nepervirti! Prieš virdami makaronus, susiplanuokite laiką taip, kad išvirę jie keliautų tiesiai į padažą ir jokiu būdu nepalikite jų plaukioti karštame vandenyje. Kol verda makaronai, į keptuvėje įkaitintą alyvuogių aliejų berkite pjaustytus česnakus, čili pipirą, ketvirčiais pjaustytus vyšninius pomidoriukus, smulkiai pjaustytas ančiuvių filė. Viską išmaišykite ir kepkite porą minučių, o tada berkite kaparėlius (jų smulkinti nereikia). Dar minutėlę viską pakepkite ir į keptuvę dėkite išvirtus makaronus, įpilkite šiek tiek vandens, kuriame virė makaronai, tada dėkite tuną (prieš tai nupylę vandenį iš skardinės). Viską išmaišę pakepinkite dar apie minutę.

Įspauskite citrinos sulčių (nepersistenkite, jų reikia tikrai nedaug), berkite šiek tiek druskos ir pipirų, paskutinį kartą viską gerai išmaišykite ir bus viskas – makaronai su tunu paruošti.  Makaronus rekomenduojama patiekti atskirame dubenėlyje ir ant jų uždėti gražgarstės lapelių, ir, apšlaksčius alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis bei pagardinus druska ir  pipirais, viską gerai išmaišyti. Šis derinys pagyvins makaronų lėkštę, suteiks ne tik spalvų, bet ir gaivumo patiekalui. Skanaus.

Į viršų