Šis konservavimo receptas tinka ne tik agurkams, bet ir pomidorams, šparaginėms pupelėms ir burokėliams konservuoti. Tai išbandyta, patikrinta ir kasmet su malonumu visos šeimos valgoma. Jei mėgstate saldžiarūgščius agurkėlius, jis jums patiks!

Reikės: 9 stiklinių vandens, 2 stiklinių 9 procentų acto, 2 stiklinių cukraus, 2 kupinų šaukštų druskos ir prieskonių – svogūnų, česnakų, morkų, krapų, pipirų, lauro lapų, ir agurkų.

Viskas labai paprasta. Pirmiausia pasiruoškite stiklainius ir dangtelius. Tada užkaiskite marinatą, o kol jis virs, susipjaustykite morkas, svogūnus, susmulkinkite bent šiek tiek česnakus ir visus prieskonius po truputį sudėliokite į stiklainius. Tada kuo talpniau dėkite agurkus ar kitas daržoves, kurias ruošiatės marinuoti. Kai daržovės jau laukia stiklainiuose, užvirinkite dar kartą marinatą ir juo pripildykite stiklainius. Tada pridenkite dangteliais, kad daržovės galėtų perkaisti. Po 30 minučių nupilkite atgal į puodą marinatą iš kiekvieno stiklainio ir dar kartą užvirinkite. Antrą kartą užpylus marinatu stiklainius gerai užsukite dangteliais ir apverskite bei šiltai apklokite. Štai ir viskas, žiemai jau pasiruošta!!!

Į viršų