Kai vasarą kyla mintys apie užkandžius, tai šios lazdelės turėtų būti ant kiekvieno stalo. Traškios  ir labai skanios lazdelės, kurias galima pasigaminti įvairių skonių –  sūrias, saldžias ar pikantiškas ir jos tiks ant užkandžių stalo, prie sriubos ar šiaip prie arbatos.  O kas geriausia, kad šios lazdelės labai patinka vaikams. Tad nedvejokite ir kuo greičiau išmėginkite.

Reikės: 300 gramų miltų (arba tiek, kad tešla taptų beveik nelimpanti prie rankų), 10 gramų šviežių mielių, 150 mililitrų  šilto vandens, 1 šaukštelio cukraus, žiupsnelio druskos, 1,5 šaukšto aliejaus, 1 kiaušinio trynio,  sumaišyto su šlakeliu pieno aptepimui. Lazdelių pagardinimui rinkitės norimus ingredientus. Tinka druska, cukrus, sezamo sėklos, aguonos, sūris ir kt.

Mieles ištirpinkite  šiltame vandenyje, įberkite šaukštelį cukraus, šaukštą miltų, gerai išmaišykite ir palikite 10 min., kad suaktyvėtų mielės.

Tada įpilkite aliejaus ir suberkite likusius miltus, druską, užminkykite tešlą. Minkykite apie 8–10 minučių. Tešla turi būti  elastinga, nelimpanti prie rankų. Suformuokite kamuoliuką ir dėkite į aliejumi išteptą dubenėlį. Tereikia dabar tešlą uždengti rankšluostėliu ir palikti šiltai 40–60 min.

Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių  temperatūros. Imkite po nedidelį tešlos gabalėlį ir formuokite pieštuko storio norimo ilgio lazdeles (tai darykite ant stalo, bet nebarstykite miltų, nes formuoti pasidarys ypač sunku). Išdėliokite jas ant kepimo popieriumi išklotos skardos, patepkite kiaušinio ir pieno plakiniu ir pabarstykite sezamo sėklomis, aguonomis, cukrumi ar druska. Lazdeles šaukite į orkaitę ir kepkite 15–20 min., kol gražiai paruduos.

Į viršų