Vasarą, kai nesinori sočiai valgyti, puiki išeitis užkandžiauti daržovėmis. Ypač skanu mėgautis juostelėmis supjaustytomis daržovėmis, kurias galima imti rankomis ir dažyti į pirktą ar pačių pasigamintą užtepėlę. Užtepėlės puikiai tinka tiek su mėgstama duonele (aš pateikiau čiabatą), tiek su taleriais, krekeriais, šviežiomis daržovėmis.

Reikės: 3 vidutinio dydžio marinuotų agurkėlių, 2 skiltelių česnako, 150–180 gramų tepamos varškės (aš naudojau tepamą varškę jau su žalumynais), 2 valgomųjų šaukštų grietinės, ryšulėlio krapų, ryšulėlio petražolių, šiek tiek citrinos sulčių, druskos, juodųjų pipirų.

Smulkiai supjaustykite agurkus, krapus bei petražoles. Česnaką išspauskite spaustuvu. Viską sumaišykite su tepama varške, grietine, citrinos sultimis, pagardinkite druska bei pipirais.

Galima išbandyti ir kitą užtepėlės variantą su saulėje džiovintais pomidorais.

Reikės: švelnios varškės, saulėje džiovintų pomidorų, kaparėlių, jogurtinės grietinės, druskos ir pipirų pagal skonį. Gaminimas iš tiesų labai paprastas. Tereikia viską susmulkinti iki vientisos masės ir sudėti į dubenėlį. Šalia papjaustykite šviežių daržovių, kurias mėgstate: agurkų, morkų, paprikų.

Į viršų