Reikės: 2 kiaušinių, 120 gramų cukraus, 80 mililitrų saulėgrąžų aliejaus, 200 gramų miltų (arba 100 gramų rupių kvietinių ir 100 gramų paprastų kvietinių), 0,5 arbatinio šaukštelio  sodos, 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių, 2 šaukštų aguonų,1 citrinos žievelės, 300 gramų cukinijos. Glaistui – 1 citrinos sulčių, 100 gramų cukraus pudros.

Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir plakite elektriniu plakikliu, kol gerai suputos (apie 5 minutes), tuomet po truputį supilkite aliejų.

Cukiniją nulupkite ir sutarkuokite smulkiai, įtarkuokite ir citrinos žievelę. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, soda ir aguonomis. Miltų mišinį įmaišykite į kiaušinių masę ir  sudėkite tarkuotas cukinijas. Viską gerai išmaišykite. Tešlą dėkite į pailgą kekso formą, pateptą riebalais ir pabarstytą miltais. Kepkite apie 45 minutes, tačiau ar keksas jau iškepęs vis tiek patariama tikrinti mediniu pagaliuku.

Kol ištrauktas iš orkaitės keksas vėsta, pasiruoškite glaistą. Vargo daug nebus. Tiesiog sumaišykite citrinos sultis su cukraus pudra. Jei glaistas labai skystas, dėkite daugiau cukraus pudros ir atvirkščiai, jei per tirštas, įspauskite dar citrinos. Jei išmėginsite šį receptą, jūs suprasite, kad keksas nuostabaus skonio. Daržovių skonio visai nesijaučia, bet jų drėgmė padeda išlaikyti keksą drėgną, minkštą, purų net keletą dienų. Būtinai rekomenduojame užtepti glaistą, nes citrinų rūgštelė keksui suteikia ypatingą skonį.

Į viršų