Reikės: 650 ramų, 100 gramų tarkuoto kietojo sūrio, 3 šaukštų krakmolo, 4 šaukštų maltų avižinių dribsnių, 3 šaukštų kukurūzų miltų, 1 kiaušinio, druskos, pipirų, aliejaus kepimui.

Cukinijas smulkiai sutarkuokite, pabarstykite druska ir palikite pastovėti, kol išsiskirs sultys. Tuomet nuspauskite sultis rankomis arba per marlę. Suberkite sūrį, pagardinkite pipirais. Krakmolą sumaišykite su maltais avižiniais dribsniais, suberkite į tešlą. Įmauškite kiaušinį ir viską gerai išmaišykite. Šlapiomis rankomis formuokite nedidelius rutuliukus, apvoliokite juos kukurūzų miltuose ir kepkitee gerai įkaitintame aliejuje.

Aliejaus turi būti daug, kepkite nesugrūstus keptuvėje (per kelis kartus). Kepimo laikas 5-10 minučių, tačiau jau yra pastebėta, kad pirmieji kroketai iškepa kiek lėčiau nei paskutinieji.

Iškepusius cukinijų kroketus  patiekite su  grietine, o dar skaniau jei patieksite su česnakiniu grietinės padažu. Kroketai puikiai tiks ir su šviežiomis salotomis, nors patys kroketai gali būti kaip garnyras šalia mėsos.

Į viršų