„Pirmą kartą gaminau cepelinus. Tokiam įvykiui pasirinkau virtų bulvių variantą, manau, tai žymiai greičiau ir visai skanu.  Galvojau, kad nespės išvirti mėsa, tačiau viskas pavyko ir cepelinai išvirė tobulai skanūs, todėl nusprendžiau receptu pasidalyti ir su kitais“, – sako Rasa A.

Reikės: 1,5 kilogramo bulvių, 5-6 šaukštų krakmolo, 1 kiaušinio, apie 400 gramų mėsos faršo, grietinės, šoninės.

Iš pradžių reikia pasūdytame vandenyje išvirti bulves. Geriau rinktis senesnes, nes jos turi daugiau krakmolo.Vėliau jas kiek atvėsusias reikia kartu su kiaušiniu ir krakmolu. Galima tai padaryti elektriniu smulkintuvu, tačiau jei bulves tokiu būdu smulkinsite dar karštas, keisis bulvių konsistencija ir skonis, todėl geriau taip nedarykite.

Pasiruoškine cepelinų įdarą: į faršą sudėkite patinkamus prieskonius, jeigu mėgstate svogūnus, į faršą įdėkite ir jų. Iš bulvių masės formuokite po blyną, į jo vidurį dėkite faršo ir suformuojame apvalų kukulį. Nors galima ir įprasta jų forma. Tam, kad cepelinai geriau suliptų, dar papildomai apvoliokite juos bulvių krakmolo miltuose ir įtrinkite. Dėkite į verdantį vandenį ir virkite tol, kol cepelinai neiškils į paviršių.

Kol cepelinai gražiai virs, galite pasigaminti padažą. Į keptuvę sudėkite supjaustytą šoninę, pakepinkite, įdėkite grietinės ir 10 minučių viską patroškinkite. Skanaus!

Į viršų