Kartais norisi namuose pasigaminti ir nesveiko maisto. Gardūs naminiai kebabai su malta mėsa gali būti puiki atrakcija visai šeimai. Gaminkite kartu – bus labai linksma!

Reikės (6 vnt. kebabų): 6 lavašo ar tortilijų papločių, 300 gramų maltos keptos mėsos. Daržovių įdarui: 1/2  nedidelio pekino kopūsto, 2 pomidorų, 2 trumpavaisių augurkų. Padažui: 4 šaukštų natūralaus skonio jogurto, 4 šaukštų majonezo, 2 šaukštų pomidorų padažo, 3 skiltelių česnako, 1 marinuoto agurkėlio.

Pirmiausia pasiruoškite padažą. Sutarkuokite česnako skilteles, marinuotą agurkėlį, į dubenėlį dėkite majonezą, pomidorų padažą, jogurtą, jei reikia pagardinkite druska. Viską gerai išmaišykite ir dėkite į šaldytuvą pastovėti. Galite ruoštis daržoves. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, supjaustykite kubeliais. Susmulkinkite agurkus bei plonai supjaustykite pekino kopūstą.

Jau galite formuoti kebabus. Kiekvieną lavašą ištepkite maždaug po 1 valgomąjį šaukštą padažo. Ant viršaus dėkite smulkintą pekino kopūstą, pomidorus, agurkus, smulkintą maltą mėsą ir pilkite 1-2 valgomuosius šaukštus padažo. Užlenkite kebabo šonus ir suvyniokite. Susukite į foliją ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 10-12 minučių. Skanaus!

Į viršų