Dešrelės traškioje plutelėje gali būti puikus užkandis vaikų gimtadienio šventėje. Jau išbandytas receptas, visiems patiko.

Reikės: 1 puodelio geltonų kukurūzų miltų, 1 puodelio paprastų miltų, 1 šaukšto kepimo miltelių, žiupsnelio druskos, 1 plakto kiaušinio, 1 puodelio pasukų arba kefyro, 1 šaukšto aliejaus ir apytikriai 10 dešrelių bei 10 medinių iešmelių.

Kukurūzų miltus sumaišykite su miltais, druska ir kepimo milteliais. Supilkite kiaušinį, aliejų ir pasukas. Viską sumaišykite. Tešla turi būti tirštesnė nei paprastų blynų. Nuluptas dešreles nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, taip geriau prikibs tešla. Į kiekvieną dešrelę įsmeikite po pagaliuką. Tešlą supilkite į indą aukštomis sienelėmis. Dešrelę pamerkite į tešlą. Tada 2-3 min. merkite į įkaitintą aliejų. Palaukite, kol dešrelė švelniai paruduos. Pašalinkite aliejaus perteklių padėję ant popierinių rankšluosčių. Pakartokite tai su visais dešrainiais. Skanaus.

Į viršų