O štai dar vienas neseniai atrastas skonių derinys. Skaniai ir greitai – taip apibūdinčiau šį patiekalą, sutvertą savaitgaliui.

Vištienai su riešutais pasigaminti reikės: 300 gramų vištienos krūtinėlės, 1 paprikos, stiklinės anakardžių riešutų, 1 saliero, 1 morkos, 2 šaukštų medaus, 1 šaukštelio malto imbiero, 2 šaukštų kukurūzų krakmolo, 1 stiklinės apelsinų sulčių, 4 šaukštų sojos padažo, 1 šaukšto cukraus, 3 šaukštų aliejaus.

Vištieną smulkiai supjaustykite maždaug 2 cm ilgio ir 1 cm pločio pailgais gabalėliais. Ant mėsos  užberkite šaukštą cukraus ir užpilkite 2 šaukštus šviesaus sojos padažo. Gerai išmaišykite ir palikite marinuotis 10–15 min. Tuo metu pasigaminkite padažą. Į dubenėlį supilkite apelsinų sultis, 2 šaukštus sojos padažo, įdėkite 2 šaukštus medaus bei 2 šaukštus kukurūzų krakmolo ir viską gerai išmaišykite. Imbierą, ilgais šiaudeliais supjaustytas paprikas, sutarkuotas morkas bei salierų riekutes pakepinkite karštoje keptuvėje su aliejumi. Viską dėkite paeiliui. Kai aliejus įkaista, suberkite imbierą. Tada sudėkite vištienos gabalėlius ir maišydami kepkite iš visų pusių, kol vištiena pasidarys balta. Tuomet į keptuvę sudėkite morkas, papriką, salierą ir anakardžių riešutus.

Maišydami kepkite apie 5 min. Vėliau į keptuvę pilkite paruoštą padažą.

Maišydami troškinkite dar kelias minutes, kol padažas sutirštės. Išsivirkite ryžių ir kvieskite šeimą valgyti. Skanaus!

Kartais labai paprasti patiekalai gali nustebinti artimuosius, tereikia nebijoti bandyti ir eksperimentuoti virtuvėje. Receptų klodai tiesiog neišsemiami – tai tikriausiai jau pastebėjote.
Kviečiu naujus metus pradėti kartu receptų konkursu „Mano mėgstamiausias patiekalas“.
Jei ką įdomaus gaminate, o gal ruošiate skanėstus šventei, pasidalinkite receptu su nuotrauka ir mėnesio pabaigoje mes išrinksime nugalėtoją, kuriam atiteks redakcijos įsteigtas prizas – knyga „Prisijaukinti prijuostę“, kurioje taip pat rasite daug puikių receptų. Skaitytojų receptų lauksime elektroniniu paštu: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba redakcijoje (Aušros al. 48).
Autorės nuotr. 4

Į viršų