Bananų duoną kepu dažnai ir įvairią. Tačiau šiuo metu auginu vienerių metukų mergytę, tad bananai, kuriuos dukrytė vadina „badniais“ paprastai namuose neužsistovi ir taip išeina, kad į pyragą jie rečiau nukeliauja. Pasakysiu, nors vyras nėra didelis bananų gerbėjas, bet šis pyragas jam labai patinka. Tad išmėginkite ir jūs šį receptą.

Bananų pyragui pasigaminti reikės: 2 puodelių miltų, 4 pernokusių bananų, 1 didelio kiaušinio, 0,5 puodelio rudojo cukraus, 2 šaukštelių kepimo miltelių,150 gramų sviesto, ketvirtadalio puodelio kefyro, vanilinio cukraus ir žiupsnelio druskos.

Bananus sutrinkite šakute kartu su cukrumi, sviestu ir kiaušiniu. Įberkite druską, vanilę ir įpilkite kefyrą. Tada į turimą masę sijokite miltus permaišytus su kepimo milteliais ir viską gerai išmaišykite. Gautą masę supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių, ir kepkite 50 minučių. Įsmeigus į pyrago vidurį medinį pagaliuką, jis turi likti sausas.

Į viršų