Šito patiekalo receptą pasufleravo jauna ir graži kolegė. Pasigaminau grįžęs iš darbo. Patiko.

Paprasti, kasdieniai produktai, kurių rastume dažnos šeimininkės šaldytuve, o skonis tikrai neprastas. Ir padaroma viskas greičiau nei per valandą, tam tikrai neprireiks ypatingų žinių ar sugebėjimų, kas, mano požiūriu, irgi ne paskutinės svarbos dalykas. O teigiamas rezultatas garantuotas kone šimtu procentų, aišku, jeigu ko nors beviltiškai „neprichaltūrinsite”. Bet užteks pliaukšti – imkimės darbo.

Pirmiausia prireiks sluoksniuotos bemielės tešlos – aš tokią radau šaldiklyje. Paprastai naudoju gatavą, pirktą parduotuvėje. Žinoma, jeigu nereikia skubėti ir yra noras, galima „žaisti” – tešlą ruošti namuose. Nuo to, kaip jau supratote, niekas nesikeičia.

Šiaip ar taip tešlą pyragaičiams iškočiojame iki 3 milimetrų storio. Supjaustome stačiakampiais ir gaminame įdarą.

Tam smulkiai supjaustome šlapiąją dešrą. Sutarkuojame gabalėlį sūrio, užbarstome maltų čili pipiriukų, smulkinto česnako. Išmaišome. Lyg ir viskas. Kiek ir ko dėti – skonio reikalas. Tiesa, aš pyragaičius dar bandžiau pagardinti smulkintu raugintu agurku, tačiau jis nelabai jautėsi skonių bei aromatų įvairovėje, tad kitą kartą pasistengsiu apsieiti be jo.

Galiausiai pyragaičių kraštus užsandariname ir sudedame į miltais pabarstytą kepimo skardą bei pašauname 20-čiai minučių į įkaitintą orkaitę. Pyragaičių viršus turi gražiai pagelsti, bet kartu reikia stebėti, kad nepajuoduotų apačios - šeimyna pirštais užbadys.

Gatavus pyragaičius patiekiame su sultiniu, papuošiame žaliomis daržovėmis, pomidorų skiltelėmis ir čili paprikomis. Galima patiekti porcijomis arba gražiai paserviruoti ant didesnės medinės pjaustymo lentos.

Greita, skanu, paprasta.

Į viršų