Sutikite, šitoks derinys – vištiena ir rauginti kopūstai, visai nedažnas ant mūsų stalo. Ir, sakyčiau, nepelnytai... Paprastai rauginti kopūstai troškinami su kiauliena, o vištienai parenkami ne tokie rūgštūs komponentai. Bet visur esama išimčių. Apie tai ir pakalbėsime.

Pirmiausia dubenyje marinuojame vištienos kumpelius. Kiek jų – čia jau apetito klausimas. Taigi nuplautus kumpelius nuvarviname, sudedame į dubenį, užberiame rupiai maltų juodųjų pipirų, druskos, išspaudžiame česnako. To gero niekad negailiu ir 6 kumpeliams „sutraiškau” pusę galvutės. Tada ateina laikas majonezui – įdėkite keletą kupinų šaukštų bei viską išmaišykite. Geriausia rankomis. Jeigu rauginti kopūstai be kmynų, šaukštą jų galite įberti į marinatą.

Mėsa turi pasidengti majonezo ir prieskonių kailinėliais. Te pastovi keletą valandų. Kuo ilgiau stovės, tuo mėsa labiau prisigers prieskonių aromato. (Jeigu stovės laa-bai ilgai, tada beliks tik išmesti). Žodžiu, saikas reikalingas ir čia.

Atėjus kepimo metui, į skardą (aš tam tikslui naudoju didelį stiklinį kepimo indą) dedame sluoksnį raugintų kopūstų. Ant viršaus sudėliojame kumpelius bei iškratome dubenyje likusį majonezą. Geras daiktas neturi veltui pražūti! Tada viską pašauname į orkaitę.

Kepdami kopūstai prisigeria iš mėsos išsiskiriančių riebalų, todėl sausi nebūna. (Nepamirškime, kad vištienai marinuoti naudojome majonezą).

Kol patiekalas kepa (tas trunka apie valandą), pasirūpiname garnyru. Jam reikės visai nedaug: su lupenomis virtų bulvyčių. Žinoma, prieš nešdami į stalą, jas nulupame. Kaip jau pastebėjote, viskas gana greita ir paprasta.

Tiekiant neprošal kumpelius apibarstyti smulkintais žalumynais. Taip dekoruotas patiekalas dar labiau glostys bei trauks išalkusių valgytojų akis. Štai ir viskas. Gero apetito!

Į viršų