Pristatatome Skaistės Antanaitienės atsiųstą receptą, kuris tikrai patiks visoms šeimininkėms – greitai ir skaniai paruošiamas patiekalas. Vištienos kepsneliai su ypatinguoju padažu vadinasi todėl, kad juos valgant nereikia bulvių, ryžių ar kitokių garnyrų – jie ypatingai skanūs vien su padažu. Vištienos kepsneliai – tai puikus variantas, kai grįžus po darbų nesinori ilgai triūsti virtuvėje, o šeima laukia vakarienės čia ir dabar. Žinoma, tuomet reikėtų kepsnelių masę pasiruošti iš vakaro. Pirmiausiai patariame pabandyti išsikepti, kad galėtumėte paragauti ir įvertinti.

Patiekalui pasigaminti reikės:

  • apie 580 gramų vištienos filė
  • 2 kiaušinių
  • 45 gramų bulvių krakmolo
  • 100 gramų majonezo
  • arbatinio šaukštelio džiovinto baziliko
  • 100 gramų džiovintų slyvų be kauliukų
  • žiupsnelio druskos ir maltų juodųjų pipirų, ir aliejaus kepimui.


Padažo gaminimui reikės:

  • 100 gramų majonezo
  • 100 pomidorų padažo
  • 1 skiltelės česnako
  • 2 vidutinio dydžio marinuotų agurkėlių.


Kepsnelius gaminti pradedame nuo vištienos filė dorojimo – atskyrimo nuo kaulo, jei pirkote vištienos krūtinėlę kartu su kaulu. Pašalinkite visas plėves nuo vištienos ir supjaustykite ją mažais kubeliais maždaug 1x1 centimetro dydžio. Tada nuplaukite slyvas ir jas susmulkinkite šiek tiek mažesniais gabalėliais nei vištieną. Susmulkintą vištieną ir slyvas maišome kartu su krakmolu, kiaušiniais ir majonezu. Kas labai nemėgsta slyvų, jų gali ir nenaudoti, tačiau tai kepsneliams suteikia išskirtinį skonį. Gautą turinį paskaniname druska, pipirais ir bazilikais. Vištienos kepsnelių masę reikėtų dėti į šaldytuvą nors pusei valandos, kad pasimarinuotų – tada kepsneliai bus skanesni, minkštesni ir sultingesni. Žinoma, būtų dar geriau, jei šaldytuve paliktumėte per naktį.
Kad dar karštus kepsnelius galėtume skanauti, būtina pirmiausiai pasigaminti padažą. Ypatingą padažą, su kuriuo yra valgomi kepsneliai ruošiamas labai paprastai – pirmiausiai padažui sumaišome majonezą kartu su pomidorų padažu ir į jį įspaudžiame arba įtarkuojame česnako skiltelę. Tada smulkiais kubeliais supjaustome marinuotus agurkėlius. Tiesa, prieš dedant agurkėlius į padažą, patartina nuvarvinti skystį, kad padažas neatsiskiestų. Viską išmaišome ir padažas jau pagamintas! Nors padažo gaminimas ilgai neužtrunka, tačiau tas pusvalandis greit pralekia.
Kai mėsa baigia marinuotis, galima kepti kepsnelius. Pirmiausiai įkaitinkite keptuvę kartu su aliejumi. Kad kepsneliai būtų maždaug vienodo dydžio, dedame po šaukštą masės ir kepame įprastai, kaip blynus – iš abiejų pusių vartome, kol gražiai pagels ir iškeps. Vištienos filė ir taip greit iškepa, o pamarinuota dar greičiau. Skaitytoja Skaistė kartais kepsnelių masę pasiruošia iš vakaro, tada nereikia laukti ir kitą dieną galima iš karto kepti.
Vištienos kepsnelius patiekti kartu su ypatinguoju padažu, pagardintu česnakais ir raugintais agurkėliais. Skanaus!

Primenu, kad laukiame visų receptų! Nesnauskite! Kiekviena šeima gamina skirtingus patiekalus, kuriuos mėgsta būtent jų šeima. O gal esate viengungis ir verdate ypatingai gardžią pavasariu kvepiančią sriubą? Mūsų konkursui tinka patys įvairiausi receptai. Įdomiausių receptų autoriai bus įvertinti redakcijos prizais. Receptus galite siųsti elektroniniu paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba tiesiog juos atnešti į redakciją. Gautus receptus spausdinsime šeštadieniais „Šiaulių naujienose“.

Skaitytojų receptus užrašė Lina ABROMAVIČIENĖ

Į viršų