2013-02-02 02

Saulutė kasdien šviečia vis labiau ir labiau... Atrodo, jog pavasaris jau ne už kalnų. Kaip žemė nusimeta sniego paltą, taip ir mes net nepastebėsime, kai į darbus ar mokyklas keliausime jau su pavasariniais drabužiais. Tad pats laikas pradėti dailinti figūrą! Žiemą mažiau judame ir daugiau valgome, todėl ne visada, ypač moterys, esame patenkinti savo išvaizda. Šiandien pristatome du skaitytojų atsiųstus receptus iš paukštienos, kurią valgyti ne tik labai sveika, bet ir rekomenduojama tiems, kurie rūpinasi savo figūra. Todėl ir siūlome išmėginti šiuos patiekalus savo virtuvėje, kad pavasario laukti būti kuo maloniau.
Autorės nuotr.

Skaitytoja Neringa su mumis dalijasi gana egzotiškais receptais. Negaliu jų pati neišmėginti prieš spausdindama laikraštyje. Kadangi anakardžio riešutus labai mėgstu, suskubau išmėginti ir šį skaitytojos atsiųstą receptą. Galiu pasakyti tik tai, kad jį pasigaminti tiesiog būtina! Jis puikiai tiks jūsų šeimos savaitgalio pietums.

Vištiena su žirneliais, imbieru ir anakardžio riešutais reikės: 1 vištienos krūtinėlės, 3 nedidelių svogūnų, 2 skiltelių česnako, gabalėlio imbiero, pusės raudonos paprikos, 80 gramų šviežių ar šaldytų žirnelių, 50 gramų anakardžio riešutų, 2 šaukštų sojos padažo, 2 šaukštų aliejaus (saulėgrąžų ar alyvų), 2 šaukštelių sezamų aliejaus.

Pirmiausiai supjaustykite vištieną vienodo dydžio gabalėliais ir ją pamarinuokite sojos padaže bent pusvalandį. Tada keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite smulkintus česnakus, imbierą bei pjaustytus svogūnus. Viską apkepkite keletą sekundžių, tačiau tai atsakingas darbas – reikia nuolat maišyti, kad neperkeptų. Tada į keptuvę sudėkite pjaustytą vištieną. Vištieną lengvai apkepkite. Sudėkite pjaustytą papriką bei maišant dar pakepinkite keletą minučių. Galiausiai sudėkite žirnelius bei riešutus ir viską pakepinkite dar 2 minutes. Prieš keliaujant šiam troškiniui į lėkštę, į keptuvę supilkite sojos padažą ir sezamų aliejų. Štai ir visa šio gardaus patiekalo paslaptis – skanaukite!

Į viršų