2013-04-20 22

Pavasarį vis dažniau traukiame į gamtą su pilnu krepšiu įvairiausių užkandžių. Skaitytoja Renata Z. siūlo pasigaminti tortilijos traškučius. Tai žymiai sveikesnis užkandis nei parduotuvėje pirkti traškučiai. „Pramoniniu būdu gaminamuose traškučiuose daug druskos ir kitų priedų, todėl geriau traškučius pasigaminti patiems namuose“, – sako Renata Z. Pasak jos, šiuos traškučius drąsiai galima duoti ir vaikams.
Autorės nuotr.

Tortilijos traškučiams pasigaminti reikės: 1 pakelio tortilijos lakštų, 2 skiltelių česnako, keletos alyvuogių, saujos tarkuoto kieto sūrio, žiupsnelio druskos, įvairių prieskoninių žolelių, šlakelio alyvuogių aliejaus.

Į aliejų suberkite druską, žoleles, įspauskite česnaką. Tada riekelėmis supjaustykite alyvuoges.
Tortilijos lakštus nutepkite maistiniu teptuku aliejaus mase, apibarstykite viską sūriu ir alyvuogėmis ir sukarpykite ar supjaustykite trikampio formos gabalėliais. Skardą su traškučiais pašaukite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 5 minutėms. Štai ir viskas, skanaus!

Į viršų