facebookgoogle twitter instagram youtube krepselis

darbo laikas

telefono nr el pastas


10
Šį kartą pasiūlysiu paskanauti Andriaus A. konkursui atsiųstą tailandietiškos virtuvės patiekalą, kurį pati spėjau išbandyti net du kartus, ir skaitytojos Ritos Samoškienės vasarišką braškių mišrainę su česnakais.


Andrius A. atsiuntė receptą, kurį jis namuose gamina su „Wok“ keptuve ir „Wok“ skirtais produktais. Apie „Wok“ produktus nebuvau girdėjusi – pasirodo, kad tailandieškiškos virtuvės patiekalams, kurie ruošiami su „Wok“ keptuve, produktų yra visuose didžiuosiuose prekybos centruose, todėl be vargo jų galima nusipirkti. Pasidomėjau, kaip atrodo ta „Wok“ keptuvė ir kuo su ja gaminami patiekalai yra geresni už kitus. Tradicinė „Wok“ keptuvė yra apvali, gana aukšta, išgaubtu dugnu ir plonomis sienomis. Dėl to virš ugnies įkaista itin greitai – mėsą joje galima iškepti vos per porą minučių, o daržoves – per kelias sekundes. Kadangi taip greitai iškepa, daržovės išlieka traškios, išsaugo savo natūralų aromatą ir labai daug naudingųjų medžiagų bei vitaminų. Svarbiausia – kepamus produktus smulkiai supjaustyti ir kepti iš eilės. Atsiųstame recepte, pasak Andriaus, taip pat svarbus eiliškumas – kas po ko turi troškintis.


Tailandietiškam patiekalui reikės:

  • 250 g kiaušininių makaronų,
  • 300 gramų vištienos filė, „
  • Wok“ šaldytų daržovių, „
  • Wok“ padažo,
  • 0,5 litro vandens,
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus, druskos.


Vištieną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite įkaitintame aliejuje. Šis patiekalas ruošiamas „Wok“ keptuvėje, tačiau jos neturint, galima gaminti ir paprastoje su dangčiu. Žinoma, „Wok“ keptuvėje viskas iškeps žymiai greičiau. Kai vištienos mėsa pakeičia spalvą – tampa balta, dėkite šaldytas daržoves. Į keptuvę viskas turi keliauti eilės tvarka, nes kitaip kas nors neiškeps arba perkeps. Daržoves kartu su mėsa troškinkite apie 10 minučių. Kai viskas pasitroškins, pilkite padažą, išmaišykite, dėkite makaronus ir užpilkite vandeniu. Patroškinkite dar 5-10 minučių. Jei naudosite paprastą keptuvę su dangčiu, patroškinkite ilgėliau, kad makaronai tikrai būtų minkšti. Norite, kad padažas nebūtų skystas - atidenkite keptuvę. Vandens perteklius išgaruos ir valgysite skanų tailandietiškos virtuvės troškinį su makaronais. Tiesa, aš šį receptą jau spėjau patobulinti. Man norėjosi ko nors aštraus, todėl į lėkštę įsidėjau aštraus tabasko padažo. Žinoma, skanu ir be jo – tačiau padažas patiekalui suteikia ryškesnį skonį. Padažą galima įmaišyti ir į visą troškinį, tačiau pirmą kartą receptą išbandykite be jo – galbūt ne visi mėgsta valgyti aštriai. Skanaus!

Braškių ir česnakų mišrainė
Skaitytoja Rita Samoškienė, mėgstanti išbandyti įvairiuose žurnaluose spausdinamus receptus ir  pabandžiusi mano braškių su pipirais receptą, panoro dalyvauti konkurse. Ji atsiuntė braškių su česnakais mišrainės receptą. Kaip teigia Rita, mišrainė yra labai gardi ir vasariška, todėl dažnai vaišina savo svečius. Receptas skaitytojai seniai žinomas, todėl neprisimena, iš kur jis ,,atkeliavo“ į jos namus. Dauguma žmonių vengia tokių eksperimentų – mano, kad nebus skanu, tačiau kaip pati pastebėjau, kartais visai nesuderinami produktai gali sukurti puikų skonį. Rita prasitarė, kad jos vyras į tokius eksperimentus žiūri kreivokai. Kaip sako Rita, valgo, nezirzia, bet labiau mėgsta tradicinę lietuvišką virtuvę. Kai kuriuos žmones vien pavadinimas braškės su česnakais šokiruoja, bet skaitytoja visada laukia braškių sezono vien dėl šios mišrainės, tad kviečiu ir jus išbandyti šį receptą.


Mišrainei reikės:

  • stiklinės virtų ryžių,
  • 2-3 česnako skiltelių,
  • 100 gramų fermentinio sūrio,
  • 10-15 didelių braškių,
  • porą šaukštų mėgiamo majonezo, druskos.

Išvirkite ryžius ir juos atvėsinkite. Į ryžius įspauskite česnako skilteles, sutarkuokite fermentinį sūrį, supjaustykite braškes. Braškių galite naudoti ir daugiau – jos tada labiau jausis. Įberkite druskos ir išmaišykite su majonezu. Štai ir pagaminta braškių su česnakais mišrainė, skanaus!


Receptus užrašė Lina ABROMAVIČIENĖ



Dėkoju šios savaitės skaitytojams už atsiųstus receptus. Kviečiame ir kitus pasidalyti savo vasariškiausiais receptais ir sudalyvauti mūsų konkurse, kuriame galite laimėti redakcijos įsteigtų prizų. Konkursui tinka patys įvairiausi receptai. Receptus su jų nuotraukomis siųskite elektroniniu paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba tiesiog atneškite juos į redakciją (Aušros al. 48). Konkurse dalyvaujantys receptai bus spausdinami šeštadieniais „Šiaulių naujienose“.

Į viršų