13
Valerija G. siūlo pasigaminti pikantiškos sriubos ir ją patiekti tiesiog išskobtoje bandelėje.


Sriubai pasigaminti reikės:

  • 50 gramų sviesto,
  • 60 gramų (trečdalis stiklinės) miltų,
  • 2 skiltelių česnako,
  • 8 apvalių bandelių,
  • 750 gramų svogūnų,
  • 2 litrų jautienos sultinio,
  • 250 mililitrų baltojo vyno,
  • nesmulkintų lauro lapų,
  • šakelės šviežio čiobrelio,
  • 100 gramų tarkuoto parmezano.


Didesniame puode storu dugnu ištirpinkite sviestą ir pakepinkite smulkiais pusžiedžiais pjaustytus svogūnus. Kepinti ant nedidelės ugnies apie 25 minutes, karts nuo karto maišant, kol svogūnai taps aukso spalvos ir pradės karamelizuotis.


Sudėti smulkintą česnaką bei suberti miltus, kepinti maišant apie 2 minutes. Po to nuolat maišant lėtai supilti sultinį bei vyną. Kai užvirs, sudėti lauro lapus, čiobrelius, uždengti dangčiu ir sriubą virti apie 25 minutes.


Kol sriuba virs, pasiruoškite dubenėlius iš bandelių, į kuriuos pilsite sriubą. Jei jūsų šeima didelė, pasirūpinkite, jog bandelių užtektų visiems, nes gali atsirasti norinčių šios gardžios sriubos ir pakartoti. Pirmiausiai turimų bandelių viršų nupjaukite – padarykite būsimo dubenėlio dangtelį. Tada atsargiai išskobkite nereikalingą bandelės minkštimą, tačiau tai darykite atsargiai, kad nepradurtumėte. Galite naudoti arbatinį šaukštelį. Išskobtas bandeles pabarstykite smulkintu sūriu ir kepkite orkaitėje tol, kol kita pusė gražiai apskrus, o sūris išsilydys. Užteks pakepti apie 180 laipsnių orkaitėje 7–10 minučių. Toks bandelių paruošimas reikalingas tam, kad bandelė sutvirtėtų ir iš jos neišbėgtų sriuba. Kai sriuba bus paruošta, iš puodo išimkite lauro lapus bei čiobrelių šakelę – ji jau bus atidavusi savo skonį sriubai. Į skrudintas išskobtas bandeles pripilkite sriubos, ant viršaus užberkite kietojo smulkiai tarkuoto sūrio, pabarstykite šviežiais arba džiovintais čiobreliais ir patiekite, skanaus!


Skaitytojos Valerijos G. atsiųstą receptą užrašė LINA ABROMAVIČIENĖ


Kviečiame ir jus pasidalyti savo mėgiamais patiekalų receptais, kuriais vaišinate savo draugus, giminaičius ypatingų švenčių metu ar tiesiog leisdami savaitgalius namuose. Visi atsiųsti receptai dalyvauja konkurse, kuriame galite laimėti puikių prizų. Mėnesio pabaigoje skelbsime nugalėtoją, kuriam atiteks Alan Bradley knygos „Saldumas pyrago dugne“ pirmoji dalis. Abi dalys atiteks labiausiai nusipelniusiam konkurso pabaigoje. Prizai išties puikūs. Dar galite suskubti ir spėsite sudalyvauti mūsų konkurse. Savo receptus su jų nuotraukomis siųskite elektroniniu paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba tiesiog atneškite juos į redakciją (Aušros al. 48). Galite parašyti trumpą istoriją, iš kur į jūsų namus atkeliavo receptas. Konkursui atsiųsti receptai bus spausdinami šeštadieniais „Šiaulių naujienose“.

Į viršų