Esu 24 metų radviliškietė. Šeimininkauju virtuvėje jau nebe pirmi metai – verdu sau ir vyrui, pasikviečiame kartais ir draugų – iškepu jiems čeburekų arba kibinų. Retsykiais savo valgių receptus siunčiu į internete skelbiamus konkursus. Domiuosi ne vien įprastais patiekalais, bet ir tokiais, kaip sušis, karamelizuota vištiena, baklava... T. y., gaminu lietuvio skrandžiui egzotiškus patiekalus. O šiandien papasakosiu, kaip greitai iškepti šokoladinį pyragą.

Receptas pas mane atkeliavo iš prekybos centro, kuriame pasiėmiau skrajutę. Paskui jį kiek patobulinau: vietoje margarino aš naudoju sviestą ir dar įdedu šaukštelį kepimo miltelių.

Reikės: 200 g sviesto, 200 g tamsaus šokolado, 4 kiaušinių, 200 g miltų, 0,5 a. š. cinamono, 1 a. š. kepimo miltelių,150 g šaldytų uogų (pasirinktinai), miltinio cukraus pabarstymui.

Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių. 26-28 cm skersmens kepimo formą ištepame sviestu ir pabarstome miltais. Pavartome formą, kad miltai padengtų visą jos dugną. (Miltų perteklių išberiame.)

Prikaistuve išlydome sviestą, sumetame šokolado gabaliukus, užkaičiame ir palaukiame, kol šokoladas ištirps.
Kiaušinius išplakame su cukrumi, supilame pravėsusią sviesto-šokolado masę. Tada suberiame miltus, kepimo miltelius bei cinamoną. Išplakame iki vienalytės masės ir supilame į paruoštą kepimo formą. Paviršių apibarstome uogomis.
Kepame orkaitėje 15–20 min. Tiekiant pyragą pabarstome miltiniu cukrumi. Skanaujame su ledais arba plakta grietinėle.

Laukiame jūsų kulinarinių receptų!

Tęsiasi mūsų nedidelis įdomiausiojo valgio konkursėlis. Kada čia paskambinusi skaitytoja klausė, ar patiekalas turėtų būti jos pačios sukurtas? Atsakau: nebūtinai. Receptas gali būti mamos, kaimynės, iš knygos arba interneto... Svarbu, kad tą valgį būtumėte išbandžiusios savo virtuvėje. Gal yra valgio nuotraukėlė? Šaunu. Be to, galite kartu atsiųsti ir savo nuotrauką (arba užnešti į redakciją). Ir būtinai parašykite kelis žodžius apie save – prisistatymui.

Valgiai gali būti patys įvairiausi, kaip ir gėrimai. Gal kas, pavyzdžiui, žino puikų šašlykų marinavimo receptą? O gal verdate skanią košę arba kepate gardžius blynus? Gal bekeliaudami nužiūrėjote kokį skanų valgį svetur? Žodžiu, čia nėra jokių griežtų rėmų. Įdomiausių receptų autorių laukia redakcijos prizai. Atsiųstus receptus spausdinsime „Šiaulių naujienose“. Kas belieka? Dalyvauti!

Receptus prašau siųsti elektroniniu paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Į viršų