2013-01-12 01

O šis Neringos patiekalas tiks tiems, kuriems patinka netradicinė virtuvė.
Autorės nuotr.

Tailandietiška virtuve dvelkiantis patiekalas sužavės net didžiausius gurmanus. Lietuviai yra pripratę gaminti tradicinius patiekalus – maltinukus, balandėlius ir kitką, tačiau prasidėjus naujiems metams galbūt reikėtų kūrybiškiau žvelgti ir į maisto ruošą.

Pasigaminti ryžių makaronus mangų padaže reikės: 1 mango vaisiaus, 2 česnako skiltelių, nedidelio baklažano, šaukšto sezamo aliejaus, 200 gramų tailandietiškų ryžių makaronų, aštraus pomidorų padažo, mėgiamų prieskonių.

Pirmiausiai pasūdytame vandenyje išvirkite ryžių makaronus. Tačiau nepervirkite. Pakaks vos 8 minučių, kad makaronai būtų paruošti. Tada gaminkite mangų padažą. Į keptuvę įpilkite šlakelį sezamo aliejaus ir sudėkite pjaustytus baklažanus, mangus, česnaką. Viską kepkite tol, kol matysite, kad daržovės iškepė – jos suminkštėjo. Tada suberkite prieskonius ir baigiant kepti, įpilkite aštraus pomidorų padažo. Štai ir viskas! Ryžių makaronus dėkite į lėkštę, ant viršaus pilkite padažo ir kvieskite savo šeimą paragauti šio patiekalo. Skanaus!

Į viršų