11

Autorės nuotr.


Kad nuo morkų saldainių neapsaltų širdis, siūlau pasigaminti ir rudenišką sočią mišrainę „Mimoza“. Kas jos paragavo, tas tikrai neapsigavo. Pasigaminkite ir jūs!

Mišrainei reikės:

  • dėžutės bet kokių žuvų konservų (tik su aliejumi, be pomidorų padažo),
  • 4 kietai virtų kiaušinių,
  • 3–4 virtų morkų,
  • 3 virtų bulvių,
  • 2 svogūnų,
  • indelio majonezo,
  • svogūno laiškų, bet nebūtinai.

Pirmiausiai išsivirkite bulves, morkas ir kiaušinius, tada juos nulupkite. Morkas ir bulves sutarkuokite, kiaušinių trynius sutrinkite, o baltymus sukapokite. Šiai mišrainei reikalingas stiklinis indas, kad sudėjus visus mišrainės sluoksnius, matytųsi rudeniškos spalvos. Geriausiai tinka patiekti aukštame permatomame dubenyje. Pirmam sluoksniui sudėkite žuvies konsevus. Tinka ir tunas, tačiau geriau rinkitės riebesnę žuvį. Žuvų konservus sudėkite be aliejaus ir sumaigykite šakute. Ant žuvies užtepkite ploną sluoksnį majonezo. Ant jo – smulkiai sukapotus kiaušinio baltymus. Tada vėl užpilkite majonezu. Kitas sluoksnis – stambiai tarkuotų morkų ir vėl majonezo. Po to dedami smulkiai kapoti svogūnai, majonezas, stambiai tarkuotos bulvės ir vėl majonezas. Ant viršaus gaminamas „mimozos žiedas“ – šakute trupinti tryniai su smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais. Galite papuošti dar ir žalumynais, morkomis ar kiaušiniu – papuošimas priklausys jau nuo jūsų fantazijos, tačiau nuo to skonis nepasikeis, skanaus!

Mišrainės receptu pasidalijo Lina ABROMAVIČIENĖ


Primename, jog vis dar vyksta receptų konkursas. Jau kitą šeštadienį skelbsime dar vieną nugalėtoją, kuriam atiteks Alan Bradley knygos „Saldumas pyrago dugne“ pirmoji dalis. Abi dalys atiteks labiausiai nusipelniusiam aktyviausiam receptais besidalijančiam dalyviui konkurso pabaigoje. Prizai išties puikūs. Suskubkite ir sudalyvaukite mūsų konkurse. Tikriausiai namuose pilna sodo gėrybių, iš kurių gaminate įvairiausių patiekalų savo šeimai. Galbūt turite firminių receptų, kuriais stebinate artimuosius? Savo receptus su jų nuotraukomis ir trumpa istorija, iš kur receptas atkeliavo į jūsų namų virtuvę, siųskite elektroniniu paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba tiesiog atneškite juos į redakciją (Aušros al. 48). Konkursui atsiųstus receptus spausdiname kiekvieną šeštadienį „Šiaulių naujienose“.

Į viršų