11

Braškių mėgėjų dėmesiui! Ar žinojote, kad braškes galima valgyti ne tik su pienu, jogurtu, bandelėmis, tortais, keksiukais, šokoladais, želė, ledais ir visokiais kitokiais desertais, bet ir su pipirais?



 Tiesa, aš pati esu braškių gerbėja – be jų man vasara prarastų savo žavesį. Pati niekada neįsivaizdavau braškių su pipirais, todėl gaminti užkandį „Aštrių braškių pintinėlės“ buvo savotiškas iššūkis, kurį priėmiau ir siūlau pabandyti jums. Galbūt braškių ir pipirų duetas skamba kiek keistokai, tačiau paragavę pyragaičių, suprasite, jog tai įmanoma.


Šį kartą mano pristatomas receptas labai paprastas, tačiau savo netradiciniu skoniu yra užburiantis užkandis, kuris patiks visiems. Tai gali būti puiki idėja jūsų vasaros iškylai ar šventei, kurioje norite nustebinti savo svečius. Kitoks braškių pateikimas tikrai sužavės ir pagyvins vaišių stalą, tad siūlau nesnausti ir išmėginti šį receptą, kol dar braškių derlius nepasibaigė.


Pyragaičiams reikės:

  • 2 sluoksniuotos tešlos lapelių,
  • šlakelio pieno tešlai aptepti,
  • 300 gramų braškių,
  • 300 gramų saldaus karvės pieno sūrio,
  • 200 gramų šviežių špinatų lapelių,
  • 2 šaukštų gero alyvuogių aliejaus,
  • 4 šaukštai balzaminio acto,
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų,
  • šviežių mėtų lapelių papuošti.


Pirmiausiai iš sluoksniuotos tešlos pagaminkite krepšelius. Juos galima formuoti kaip tik norite. Kadangi šį receptą išmėginau pirmą kartą, man krepšelių gaminimas pasirodė nelabai aiškus, todėl padariau visai kitokius krepšelius, nei buvo nurodžiusi recepto autorė. Norėjosi, kad krepšeliai būtų su aukštesniais krašteliais. Jiems naudojau silikonines formeles. Jei ir jūs tokias turite – išeis šaunūs krepšeliai. Žinoma, nuo kitokios krepšelių tešlos formos pyragaičių skonis nepasikeis. Papasakosiu, kaip aš gaminau savuosius pyragaičių krepšelius.


Pirmiausiai apverčiau silikonines formeles ir jas sudėliojau į kepimo skardą ir ant jų uždėjau tešlos gabalėlius. Juos pašlaksčiau pienu, kaip ir buvo recepte nurodyta ir kepiau pagal tešlos kepimo rekomendacijas. Iškepę krepšeliai įgavo dubenėlio formą ir gražią auksinę spalvą. Į mano paruoštus krepšelius jau galima dėti aštrių braškių masę. Kilo idėja, jog į tokius krepšelius galima dėti ir kitokių įdarų, nes pati tešla tinka tiek saldiems, tiek sūriems patiekalams.


Recepto autorė pataria sluoksniuotą tešlą supjaustyti norimo dydžio gabalėliais ir kiekvieno gabalėlio kraštus apipjauti aštriu peiliu, aptepti pienu ir kepti 200 °C orkaitėje apie 15 minučių. Tai galbūt paprastesnis variantas, bet krepšeliai išeina tarsi paplotėliai mažais krašteliais.


Belieka pasigaminti įdarą, kurį krausime į krepšelius. Pirmiausiai nuplaukite špinatų lapelius ir palaukite, kol jie nusausės. Tada supjaustykite braškes ir sūrį norimo dydžio gabalėliais ir juos sumaišykite su špinatais, sudėkite į praaušusius krepšelius, papuoškite mėtų lapeliais. Belieka pagaminti braškių padažą, kuris ir nuspalvins braškių krepšelius aštriu poskoniu.


Iš braškių, pipirų, aliejaus ir balzaminio acto suplakite padažą, kuriuo apšlakstykite salotas krepšeliuose. Skonis tikrai įdomus, todėl verta paragauti. Tai ne desertas, tačiau saldumas šiek tiek jaučiamas nuo braškių. Aštrių braškių krepšeliai pas mus greit dingo nuo stalo – tikiuosi patiks ir jums, skanaus!

Braškių ir pipirų dueto receptu dalijosi Lina ABROMAVIČIENĖ


Gal ir jūs gaminate kažką panašaus, kaip braškės su pipirais krepšeliuose? O gal kitokių vasariškų gaivių maisto bei gėrimų receptų žinote? Kviečiu jus pasidalinti savo vasariškiausiais receptais ir sudalyvauti mūsų konkurse, kuriame galite laimėti redakcijos įsteigtų prizų. Konkursui tinka patys įvairiausi receptai. Mėgiamiausių patiekalų receptus su jų nuotraukomis siųskite elektroniniu paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba tiesiog atneškite juos į redakciją (Aušros al. 48). Konkurse dalyvaujantys receptai bus spausdinami šeštadieniais „Šiaulių naujienose“.

Į viršų