07

Šį kartą pristatysime  konkursui atsiųstus receptus. Pirmasis – netradicinių kotletų receptas, kurį atsiuntė Martynas K. Jam labai patinka žmonos Simonos gaminami pikantiški ryžių kotletai, todėl jų receptu nusprendė pasidalinti su visais.


Ar mėgstate gaminti kotletus? Aš kartais gaminu su kopūstais, morkomis ir ryžiais – jų skonis kaip balandėlių, o ir pagaminu daug greičiau nei tikruosius balandėlius. Taip pat grybų sezono metu kepu kotletus su baravykais. Tiesa, gana retai, nes patys grybai į namus neatkeliauja, o jų rinkimui reikia ne tik noro, bet ir laiko... Kepant įvairius kotletukus, jie šeimai neatsibosta, todėl dažnai tenka virtuvėje paeksperimentuoti. Būtent tada ir gimsta patys skaniausi patiekalai.



Ryžių kotletams reikės: 

  • 600 gramų virtų ryžių,
  • 250 gramų sūrio,
  • 4 kiaušinių,
  • 2 valgomųjų šaukštų krakmolo,
  • pagal skonį – pipirų, paprikos miltelių, ciberžolės, česnako, druskos, saujos smulkintų krapų ir svogūnų laiškų,
  • saujos miltų ir džiūvėsėlių apvoliojimui,
  • aliejaus kepimui.

Pirmiausiai išvirkite ryžius, tačiau jų nepervirkite, kad iš jų netaptų klampi košė. Pravėsusius ryžius nusunkite ir į juos įmaišykite visus prieskonius, įspauskite česnako, suberkite kapotus krapus ir svogūno laiškus, sudėkite krakmolą. Česnaką geriau įspausti, o ne pjaustyti dėl to, kad sutraiškytas česnakas tolygiau pasklinda po ryžių masę ir geriau paskleidžia savo aromatą.
Dar kartą gerai viską išmaišykite ir supilkite šluotele išplaktus kiaušinius. Tada ne visai smulkiai sutarkuotą sūrį dėkite į ryžių masę – viską permaišykite. Štai kotletų masė ir paruošta. Belieka formuoti vienodo dydžio glotnius kotletukus ir juos apvoliojus džiūvėsėlių ir miltų mišinyje, kepti įkaitintoje keptuvėje nedideliame kiekyje aliejaus. Iškeptus kotletukus Martynas K. pataria valgyti su daržovėmis ir aštresniu padažu, o mažesniems šeimos nariams jie patiks ir be jo. Skanaus!

Skaitytojų  receptus užrašė Lina ABROMAVIČIENĖ


Paskutinį rugsėjo šeštadienį skelbsime dar vieną konkursui atsiųsto recepto nugalėtoją. Dar turite laiko ir jūs sudalyvauti. Laukia išties puikūs prizai. Nugalėtojui atiteks Alan Bradley knygos „Saldumas pyrago dugne“ pirmoji dalis. Abi dalys atiteks labiausiai nusipelniusiam konkurso pabaigoje. Jei suskubsite, spėsite sudalyvauti ir galbūt tapsite konkurso nugalėtoju jau kitą šeštadienį. Skamba viliojančiai? Savo receptus su jų nuotraukomis siųskite elektroniniu paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba tiesiog atneškite juos į redakciją (Aušros al. 48). Šalia recepto galite parašyti trumpą istoriją, iš kur į jūsų namus atkeliavo receptas, gal kažką pakeitėte jį gamindami. Konkursui atsiųsti receptai bus spausdinami šeštadieniais „Šiaulių naujienose“. Sėkmės visiems konkurso dalyviams!

Į viršų