12
Šį kartą pristatysime  konkursui atsiųstą Valerijos G. receptą. Šiaulietės receptas su nuotraukomis išties sužavėjo – receptas labai įdomūs ir tiesiog spinduliuoja meile virtuvei. Ne veltui ji, atsiuntusi receptą, pasirašė „Su meile, Valerija G.“ Kol kas šie receptai iš visų atsiųstų neturi sau konkurentų, todėl atkreipkite į tai dėmesį, jei ir jūs, mielieji skaitytojai, norite tapti šio konkurso nugalėtojais, turėsite labai pasistengti.


Valerijos G. receptas vadinasi „Perlinių kruopų kupetėlės“. Skamba viliojančiai? Siūlau išmėginti ir jums.
Kupetėlių gaminimui reikės:

  • 1 saujos žalumynų (laiškinių česnakų, petražolių),
  • žiupsnelio saldžiosios paprikos miltelių,
  • kelių paprikų viršūnėlių,
  • 1 saujos perlinių kruopų,
  • 75 gramų džiovintų abrikosų,
  • 75 gramų tarkuoto sūrio.

Perlines kruopas recepto autorė pataria išmirkyti – užpilti šaltu vandeniu ir palikti per naktį, jei gaminti ketinate kitą dieną. Jei receptą norite išmėginti jau šiandien, tada kruopas teks šiek tiek apvirti, kad jos suminkštėtų. Kol kruopos virs, pasiruoškite abrikosus. Juos pagal receptą reikia užpilti verdančiu vandeniu. Šiek tiek pravėsusius abrikosus nusausinti ir susmulkinti kubeliais. Abrikosus sumaišyti su kruopomis, sūriu, paprikos milteliais ir žalumynais.


Jei auginate paprikas namuose, kupetėlių pagrindui paprikų turėsite užtektinai. Šiam receptui reikalingos tik paprikų viršūnėlės – jas atsargiai nupjaukite ir išdėliokite skardoje. Kruopų masę gražiai dėliokite ant paprikų – formuokite mažas kupetėles. Jas įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje kepkite tol, kol suminkštės paprikos pagrindas. Ant iškepusių kupetėlių, jei yra noro, galima pabarstyti kietojo sūrio ir papuošti žalumynais, o likusią papriką galite panaudoti kitiems patiekalams – pavyzdžiui, daržovių troškiniui. Skanaus!

Skaitytojos Valerijos G. atsiųstą receptą užrašė LINA ABROMAVIČIENĖ


Kviečiame ir jus pasidalyti savo mėgiamais patiekalų receptais, kuriais vaišinate savo draugus, giminaičius ypatingų švenčių metu ar tiesiog leisdami savaitgalius namuose. Visi atsiųsti receptai dalyvauja konkurse, kuriame galite laimėti puikių prizų. Mėnesio pabaigoje skelbsime nugalėtoją, kuriam atiteks Alan Bradley knygos „Saldumas pyrago dugne“ pirmoji dalis. Abi dalys atiteks labiausiai nusipelniusiam konkurso pabaigoje. Prizai išties puikūs. Dar galite suskubti ir spėsite sudalyvauti mūsų konkurse. Savo receptus su jų nuotraukomis siųskite elektroniniu paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba tiesiog atneškite juos į redakciją (Aušros al. 48). Galite parašyti trumpą istoriją, iš kur į jūsų namus atkeliavo receptas. Konkursui atsiųsti receptai bus spausdinami šeštadieniais „Šiaulių naujienose“.

Į viršų