10
Siūlome pasigaminti skaitytojos Editos A. paukštienos salotas su gražgarste.


Salotoms reikės:

  • 500 gramų paukštienos (vištienos ar kalakutienos) krūtinėlės,
  • 300 gramų Pekino kopūsto arba bet kokių kietesnių salotų,
  • 100 gramų gražgarstės (rūkalos) salotų,
  • 300 gramų vynuogių,
  • 200 gramų lukštentų moliūgų sėklų, paukštienos ir salotų prieskonių,
  • 100 gramų majonezo ir žiupsnelio druskos.

Salotas gaminti pradedame nuo mėsos paruošimo. Paukštienos krūtinėlę supjaustykite šiaudeliais, užberkite prieskonių, šiek tiek druskos. Tokia paruošta mėsa kepama be aliejaus. Kai mėsytė apskrunda, suberkite moliūgų sėklas ir viską kartu pakepinkite. Tada supjaustykite Pekino kopūstą ar kitas salotas, gražgarstės salotas, perpjaukite vynuoges. Labiausiai tiks vynuogės be kauliukų, nes antraip teks kauliukus pašalinti. Gražgarstė salotoms suteikia išskirtinumo ir subtilaus skonio, todėl jos šioms salotoms, anot skaitytojos Editos, puikiai tinka. Paruoštą salotų turinį belieka paskaninti salotoms skirtais priekoniais ir visus ingredientus sumaišyti su majonezu.


Skaitytojos nuomone, tokios salotos būna skanesnės, kai šiek tiek pastovi šaldytuve, todėl galite jas pasigaminti ir šiek tiek anksčiau, nei ruošiatės valgyti. Štai ir pagamintos lengvos bei subtilaus skonio savaitgalio salotos. Sveika ir skanu!


Skaitytojos salotų receptą užrašė Lina ABROMAVIČIENĖ



Džiaugiamės, kad skaitytojai siunčia savo receptus. Primenu, kad vis dar laukiame naujų jūsų receptų! Nesnauskite! Konkursui tinka patys įvairiausi receptai. Tai gali būti greitai paruošiami ar patys įmantriausi patiekalai, todėl galite siųsti visų mėgiamų patiekalų receptus elektroniniu paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba atneškite juos tiesiog į redakciją. Gautus receptus spausdinsime šeštadieniais „Šiaulių naujienose“.

Į viršų