Dar vienas pigaus bei greitai padaromo valgio receptas. Pasičiupai baltos duonytės arba paskrudinto batono riekę - ir pirmyn valgyti! Labai gardu. Aišku, jeigu jums kaskart valgį ruošia samdyta namų šeimininkė, jeigu pabodo net kepti paršiukai, įdaryti eršketai arba rūkyti unguriai su keturiais vynais, tada ką jau čia - toliau galite nebeskaityti...
 
O visų kitų paprašysiu įsigyti arba atsinešti iš podėlių 1 nedidukę skardinę sardinių aliejuje, 1 tokio pat dyžio skardinę sardinėlių aliejuje (arba galima imti 2 skardines kurios nors vienos iš šitų rūšių), 2 virtų bulvių, maždaug 250 g konservuotų raudonųjų pupelių, 2 prinokusius pomidorus, gabaliuką šviežio agurko, stiklinę marinuotų voveraičių (čia tokie grybai, o ne šakomis šokinėjantys gyvūnėliai, - pastaba pradedantiesiems), saują salierų lapų, 1 svogūną, taip pat druskos, maltų pipirų, aliejaus, citrinos sulčių arba šlakelį balzaminio acto.
 
Bulves išverdame ir nulupame. Supjaustome kubeliais. Kodėl bulvės tik dvi? Todėl, kad lietuviai to krakmolingo gero tiek prideda į mišraines, jog nebesijaučia kitų produktų. Matyt todėl ir nesu labai didelis baltosios mišrainės mėgėjas...
 
Daržoves ir žuvies gabaliukus susmulkiname, pomidorų be visa ko dar pašaliname ir sėklas, jeigu reikia, peiliu pasmulkiname grybus (neturėtų strigti gerklėje). Visą tą gėrį suverčiame į gilesnį dubenį. Užberiame smulkintų salierų lapų (Puikus aromatas! Naudingas augalas!). Tada pašlakstome citrinos sultimis (neturint galima bandyti užpilti truputį balzaminio acto), suberiame prieskonius, pjaustytą svogūną ir galiausiai šliukštelim aliejaus. Aš savo kulinariniams eksperimentams naudoju tik alyvuogių aliejų, tačiau tiks ir kitoks. O jei mišrainė išėjo kiek per aštri, užberkite šaukštelį cukraus.
 
Ką gi, čiumpame didįjį šaukštą, gerai viską išmaišome, paragaujame, ir, jeigu nieko nei per daug, nei per mažai, drąsiai galime nešti ant stalo!
 
Gero apetito!
 
Receptėliu pasidalijo Romualdas BALIUTAVIČIUS

Autoriaus nuotr.

Į viršų