2012-12-08 01

Kitas ne mažiau gardus skanumynas – obuolys bandelėje, kurio receptą atsiuntė Jurgita. Kas mėgstate keptus obuolius, puikiai tiks šis receptas.
Autorės nuotr.

Bandelėms pasigaminti reikės: 5 vidutinio dydžio obuolių, 500 gramų sluoksniuotos bemielės tešlos (geriausiai du gabaliukai po 250 gramų), 10 šaukštelių cukraus, cinamono.

Iš tešlos išpjaukite tokio dydžio apskritimą, kad būtų galima visiškai apdengti visą obuolį. Tada apskritimo centre peiliu padarykite skylutę, kad būtų galima iškišti obuolio kotelį. Tešlos apskritimą iš vidaus pabarstykite cukrumi (po šaukstelį kiekvienam apskritimui) ir šiek tiek cinamono. Tuomet belieka apgobti obuolį ir apačioje tešlą gerai užspausti. Kad geriau laikytųsi, obuolio apačioje galima išpjauti žiedelį, kad ten būtų galima užkišti tešlą. Iš tešlos išpjaukite obuolio lapelį ir prilipdykite netoli iš tešlos išsikišusio obuolio koto. Tuomet belieka obuolius iš išorės apibarstyti cukrumi, cinamonu ir kepti apie 20 minučių 200 laipsnių karštumo orkaitėje. Neapsakomai skanios bandelės su obuoliu viduje pagaminamos greitai, tačiau skoniu nenusileidžia net ypatingai sudėtingiems skanėstams. Iškeptomis bandelėmis galite dekoruoti stalą – tai bus ir šventiškas akcentas, ir skanėstas jūsų šventiniam stalui, skanaus!

Į viršų