facebookgoogle twitter instagram youtube krepselis

darbo laikas

telefono nr el pastas

11

Autorės nuotr.


Šio šeštadienio meniu - rimtas mėsos patiekalas – „Netikras zuikis“ , kurį konkursui atsiuntė šiaulietė Augusta Juodikienė. Skaitytoja konkurse dalyvauja pirmą kartą, tačiau labai džiaugiasi, jog turi progą pasidalyti savo šeimos paveldėtu receptu. Pacituosime dalį jos laiško, kuris maloniai nustebino rudeniškai žvarbią darbo savaitės dieną.
„Sveiki, norėčiau pasidalyti dviem savo receptais. Vieną jų jau kelinta mūsų giminės moterų karta paveldi iš buvusios klebono „gaspadinės“ - promočiutės. Kadangi šeimos vyrai yra visiški mėsėdžiai, o moterys - linkusios paeksperimentuoti, šis netikro zuikio receptas šiek tiek adaptuotas dabartiniams laikams“, - sako A. Juodikienė.

Netikram zuikiui reikės:

  • 1 kilogramo kiaulienos faršo,
  • 4 bulvių,
  • 2 svogūnų,
  • 2 skiltelių česnako,
  • indelio konservuotų žirnelių,
  • 100 gramų džiovintų abrikosų,
  • 2 virtų morkų,
  • 2 kiaušinių,
  • druskos,
  • juodųjų pipirų,
  • prieskonių maltai mėsai (pagal savo skonį).

Pirmiausia svogūnus ir česnakus susmulkinkite, tada sutarkuokite žalias bulves, įmuškite kiaušinius. Viską maišykite su faršu. Turimą masę pagardinkite prieskoniais ir dar kartą viską gerai išmaišykite. Į pasirinktą formą sluoksniuokite faršą keičiant smulkiai pjaustytomis morkomis, tada vėl mėsa ir žirneliai; mėsa ir smulkiai pjaustyti abrikosai sumaišyti su kiaušiniais. Paskutinis ir tarpiniai sluoksniai turi būti „mėsiški“. Paruoštą gaminį kiškite į 170 laipsnių karštumo jau įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 45 minutes. Skanaus! Toks mėsos zuikis priklausomai nuo formos, kurioje kepsite, gali būti vadinamas mėsos tortu – juk kaip ir sakė Augusta Juodikienė, vyrams geriausias maistas yra mėsa, tam, manau, iškepę tokį tortą tikrai nustebinsite savo šeimos vyrus.



Kviečiame dalyvauti mūsų konkurse! Pasibaigus lapkričio mėnesiui, įteiksime vienam iš dalyvių Alan Bradley knygos pirmąją dalį. Labiausiai nusipelniusiam, aktyviausiai receptais besidalijančiam dalyviui konkurso pabaigoje įteiksime abi Alan Bradley knygos dalis. Prizai puikūs, todėl nepatingėkite ir sudalyvaukite konkurse. Galbūt turite firminių receptų, kuriuos gaminate būtent jūs? Kviečiame pasidalyti ir už tai gauti prizą. Savo receptus su jų nuotraukomis bei trumpa istorija, iš kur receptas atkeliavo į jūsų namus, siųskite elektroniniu paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba tiesiog atneškite juos į redakciją (Aušros al. 48). Visus konkursui atsiųstus receptus pažadame išspausdinti šeštadieninėje dienraščio „Šiaulių naujienos“ receptų rubrikoje.

Į viršų