14


„Šiaulių naujienų“ skaitytoja Indrė Šiaulytė receptą atsiuntė net iš Ispanijos. Ji „Šiaulių naujienų“ laikraštį skaito internetinėje erdvėje, todėl pamačiusi skelbiamą receptų konkursą, sugalvojo sudalyvauti. Į redakciją atsiuntė savo paprastą, tačiau labai įdomų mišrainės su krevetėmis receptą. Dažnas lietuvis jau pripratęs valgyti krevetes, nes jų gausu visuose prekybos centruose, todėl jų nusipirkti nebus sunku. Tačiau majonezas ir virtos bulvės šią mišrainę labiau pritraukia prie Lietuvoje gaminamų patiekalų, o ne ispaniškų. „Tai tarsi lietuviška mišrainė Ispanijoje“, – tokį komentarą parašė skaitytoja Indrė.

Nedideliam kiekiui mišrainės reikės:

  • 2–3 virtų bulvių su lupena
  • 100 gramų virtų krevečių
  • 100 gramų krabų lazdelių
  • keleto šaukštų majonezo.


Virtas bulves reikia nulupti ir smulkiai sutrinti. Smulkiai supjaustyti krabų lazdeles, sudėti krevetes. Jei krevetes nusipirkote didesnes, jas galima perpjauti per pusę. Į gautą masę įdėti mėgiamo majonezo ir pagardinti druska. Skaitytoja Indrė pataria bulves trinti su rankine trintuve – tada bus skanesnė mišrainė. Gaminant nedidelį kiekį šios krevečių mišrainės, tikrai nebūtina traukti elektrinės trintuvės – bus daugiau vargo, nei naudos. Viską gerai sumaišyti, papuošti žalumynais. Skanaus!

Džiaugiamės, kad skaitytojai dalijasi savo receptais ir juos siunčia net iš Ispanijos. Primenu, kad laukiame visų receptų! Nesnauskite! Kiekviena šeima gamina skirtingus patiekalus, kuriuos mėgsta būtent jų šeima. O gal esate viengungis ir verdate ypatingai gardžią pavasariu kvepiančią sriubą? Mūsų konkursui tinka patys įvairiausi receptai. Įdomiausių receptų autoriai bus įvertinti redakcijos prizais. Receptus galite siųsti elektroniniu paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba tiesiog juos atnešti į redakciją. Gautus receptus spausdinsime šeštadieniais „Šiaulių naujienose“.

Skaitytojų receptus užrašė Lina ABROMAVIČIENĖ

Į viršų