2013-02-09 01

Rasa Kymantaitė – dar jauna šeimininkė, tačiau jau yra išbandžiusi daug įdomių receptų. Ji konkursui atsiuntė du puikius receptus, kurie tiks savaitgalio pietums. Galbūt norite pradžiuginti šeimą mamos kukulių mini plokštainiais, kuriuos labai mėgsta valgyti patys mažiausieji,o gal jūsų šeima yra blynų mėgėja ir nuspręsite gaminti ryžių blynus su česnakiniu padažu? Tik jūs, mielosios šeimininkės, geriausiai pažįstate savo šeimą, todėl žinosite, kuris patiekalas gali nustebinti artimuosius. Kad tradiciniai patiekalai neatsibostų, pasak R. Kymantaitės, kartais net paprasčiausią bulvių plokštainį galima pateikti kiek kitaip ir taip nudžiuginti šeimą.
Autorės nuotr.

Plokštainiams reikės: 300 gramų „Mamos kukulių“ (jų galima nusipirkti didžiuosiuose prekybos centruose), 1–1,3 kilogramo bulvių, 150 mililitrų pieno, 2 vienetų kiaušinių, 2 svogūnų, 30 gramų alyvuogių aliejaus, žiupsnelio druskos ir pipirų.

Bulves ir svogūnus sutarkuokite. Pasak recepto autorės, mini plokštainiams nereikia visų bulvių sulčių, todėl bulvių tarkius lengvai nusunkite. Pieną kaitinkite beveik iki virimo ir užpilkite bulvių tarkius, viską gerai išmaišykite. Tuomet įmuškite kiaušinius, pilkite aliejų, pagardinkite pipirais, druska. Paruoštą masę pilkite į kepimui skirtus indus. Geriausiai naudoti silikonines keksiukų kepimo formeles. Į kiekvienos formelės centrą įdėkite po „mamos kukuliuką“ ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol miniplokštainių paviršius pagels. Kepti turėtų apie 35 minutes. Bulvių miniplokštainėlius galite patiekti su salotomis, pagardinti grietinės ar grietinės bei sviesto padažu, taip pat tinka spirgučiai. Šis patiekalas labai patiks jūsų vaikams. Pasak recepto autorės, taip netradiciškai pateikiamas bulvių plokštainis gali tapti mėgiamiausias jūsų šeimos patiekalas. Skanaus!
Autorės nuotr.

Į viršų