2013-01-19 03

Kiaulienai toskanietiškai pasigaminti reikės: pusės stiklinės balzaminio acto, 400 gramų kiaulienos, pusės stiklinės vištienos sultinio, 2 skiltelių česnako, 4 šaukštų kvietinių miltų, 1 šaukšto alyvuogių aliejaus, 400 gramų pomidorų, 150  gramų pievagrybių, žiupsnelio druskos ir juodųjų maltų pipirų.
Autorės nuotr.

Miltus sumaišykite su druska ir pipirais. Tada supjaustykite vienodais gabalėliais kiaulieną ir pavoliokite miltų mišinyje. Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi ir joje iš abiejų pusių po keletą minučių apkepinkite kiaulienos gabaliukus. Kai atrodys, kad mėsa jau iškepė, ją išimkite. Aliejuje, kuriame kepė mėsa, pakepinkite česnakus ir supilkite actą bei sultinį, suberkite smulkintus grybus ir pomidorus. Viską patroškinkite apie 15 minučių. Tada sudėkite kiaulienos gabaliukus ir dar patroškinkite keletą minučių. Štai ir viskas – galite patiekti ant pietų stalo, skanaus! 

Į viršų