1627

Naujųjų metų sutikimui rekomenduojama patiekti triušieną, tad siūlome jums išmėginti kepto triušio su pomidorų padažu receptą.

Keptam triušiui pasigaminti reikės: 1,5 kilogramo triušienos, prieskonių mėsai su druska, 2 šaukštų saulėgrąžų aliejaus, 100 gramų rūkytų lašinukų, 1 didelio svogūno, 2 morkų, pusės stiklinės balto sauso vyno. Padažui: 2 svogūnų, 1 česnako, 50 gramų sviesto, 800 gramų konservuotų pomidorų be odelių, 2 šaukštų pomidorų padažo, druskos, pipirų ir džiovintų raudonėlių.
Triušį įtrinkite mėgiamų mėsos prieskonių mišiniu, sumaišytu su saulėgrąžų aliejumi. Mėsai leiskite bent pusvalandį pasimarinuoti. Tuo tarpu ruoškite padažą: keptuvėje ištirpinkite sviestą sumaišius su šlakeliu saulėgrąžų aliejaus ir pakepinkite susmulkintus svogūnus ir česnakus. Baigiant kepti, sudėkite konservuotus pomidorus su sultimis (nepamirškite nulupti odeles) ir pomidorų padažą. Pagardinkite druska, pipirais, džiovintais raudonėliais. Kaitinkite ant nedidelės ugnies maždaug 20 minučių neuždengus dangčiu.
Ant saulėgrąžų aliejumi pateptos folijos sudėkite morkų juosteles arba griežinėlius, plonų svogūnų griežinėlius, o ant jų gražiai padėkite triušį. Ant triušio nugaros uždėkite plonų lašinukų juostelių, į foliją aplink triušį įpilkite sauso balto vyno. Tada foliją suvyniokite ir viską kepkite 190 laipsnių orkaitėje, kol mėsa išsitroškins ir pradės skirtis nuo kaulų. Po to foliją atvyniokite ir dar 5-8 minutes 250 laipsnių orkaitėje paskrudinkite nenuėmus lašinukų.
Triušį galite patiekti visą ant padėklo arba supjausčius gabalais. Lengviausiai yra sukarpyti virtuvinėmis žirklėmis. Aplink triušį sudėliokite bulvių košę, garintas arba keptas mėgiamas daržoves. Spalvingą garnyrą galima pagaminti iš garintų brokolių, mažų morkyčių, ankštinių pupelių arba žirnių. Jau pasigamintą padažą patiekite atskiroje padažinėje. Skanaus!


Į viršų