2012-12-15 02

Norisi pasigaminti ką nors neįprasto? Puikiai tik šis Vitalijos Šimkutės konkursui atsiųstas receptas! Duonos triufelių pavadinimas tikrai vilioja paragauti, tačiau pirmiausiai – reikia jų pasigaminti.
Autorės nuotr.

Duonos trufeliams pasigaminti reikės: 5 riekių juodos duonos, 4 slyvų minkštimo, 1 kiaušinio baltymo, 1 saujos migdolų riešutų (arba razinų), 1 saujos džiūvėsių, 1 saujos rudojo cukraus; 5 didelių šaukštų romo, 80 gramų juodųjų sezamo sėklų, 1 arbatinio šaukšto cukraus pudros.

Pirmiausiai nupjaukite žieveles nuo duonos ir ją susmulkinkite smulkintuvu. Turi būti smulkūs trupiniai. Slyvas nulupkite, pašalinkite kauliukus ir su maišytuvu išmaišykite iki vienalytės masės. Tuomet sumaišykite duonos trupinius, slyvų masę, pilkite cukrų, romą, iki standumo išplakite kiaušinio baltymą ir sumaišykite su likusia mase. Džiūvėsius naudokite tik tuomet, jei tešla per skysta, kad būtų galima formuoti triufelius. Imkite po nedidelį gabalėlį tešlos, į vidų dėkite po migdolo riešutą arba išmirkytą raziną, rankose formuokite rutuliuką, apvoliokite jį sezamo sėklose ir dedant ant skardos formuokite triufelio formos užkandį. Kepkite triufelius 180 laipsnių orkaitėje apie 15–20 minučių. Atvėsus viršų apiberti cukraus pudra. Skanaus!

Į viršų