2013-01-05 03

Kad organizmas nuo sunkaus maisto kiek pailsėtų, Edita pataria išsikepti grikių kepsnelių.
Autorės nuotr.

Kepsneliams reikės: žiupsnelio druskos, 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių, 1 kiaušinio, aliejaus kepimui, 0,5 puodelio kvietinių miltų, 1 paprikos, 0,5 puodelio grikių miltų, 1 puodelio kefyro ir 2 didelių šaukštų aliejaus.

Viename inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Kitame inde išplakite kiaušinį kartu su kefyru. Supilkite miltų mišinį ir po truputį maišant pilkite vandenį, kol susidarys grietinės tirštumo tešla. Tada į tešlą įmaišomas aliejus. Dėkite riekelėmis pjaustytą papriką į kartu su aliejumi įkaitintą keptuvę, o į jų vidų pilkite tešlą ir kepkite tol, kol kraštai pradės ruduoti, o viduryje pamatysite atsirandančius burbuliukus. Tada atsargiai apverskite ir mentele prispauskite, kad kepsnelis dar minutę pakeptų. Pasak Editos, šį receptą galima išmėginti ir su kitomis daržovėmis – pavyzdžiui, cukinijomis. Dėkite kepsnelius ant stalo ir kvieskite šeimą jų paskanauti. Štai ir viskas. Skanaus!

Skaitytojos Editos receptus užrašė Lina ABROMAVIČIENĖ

Į viršų