2013-01-12 04

Tikriausiai ne veltui skaitytojams linkėjome kuo daugiau šiais metais eksperimentuoti virtuvėje. Taip sakau todėl, kad sulaukėme labai daug puikių receptų iš skaitytojos Neringos L. Gaminti mėgstanti moteris mums rašo, jog fotografija ir virtuvė – jos didžiausios aistros, o gaminant patiekalus ir juos fotografuojant suderinami abu pomėgiai.
Autorės nuotr.

„Receptai gimsta eksperimentuojant, labai mėgstu juos perdaryti savaip, o idėjų semiuosi iš knygų ir interneto. Virtutės spintelėje visa krūva receptų knygų. Dievinu Azijos virtuvę, ten taip viskas skanu! Tik štai Azijos patiekalai ne visai patinka mano šešerių ir trejų metų dukrytėms, tačiau vyrui labai patinka“, – mums rašo Neringa.

Jauna virėja Neringa sako, kad jos šeima kiekvieną savaitgalį tikisi vis naujo recepto, tačiau ne visada yra pakankamai laiko paplušėti virtuvėje – atsiranda kitų darbų ar planų. Tada Neringa gamina firminį šeimos patiekalą. Taip pavadino todėl, kad šeima jį labai mėgsta – bent kartą per savaitę paprašo, jog Neringa jį pagamintų. Neringa sako, jog tikriausiai 5 metai jau praėjo, kai sugalvojo šį receptą ir iki dabar paprastas, tačiau labai gardus patiekalas neatsibosta šeimai.

Firminiam Neringos receptui reikės: 10 vidutinio dydžio bulvių, 500 gramų kiaulienos nugarinės, 400 gramų šaldytų arba šviežių daržovių, keleto šaukštų majonezo ir mėgiamų prieskonių bulvėms bei mėsai.

Pirmiausiai mėsą ir bulves supjaustykite smulkiais gabaliukais. Geriausiai kubeliais. Tada viską sumaišykite su majonezu ir prieskoniais. Į gautą masę įpilkite šiek tiek vandens ir pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 45 minutėm. Baigiant kepti ant viršaus uždėkite šaldytų daržovių ir dar šiek tiek pakepkite, kol daržovės visiškai iškeps. Ištraukus iš orkaitės viską gerai išmaišykite ir jau galite patiekti. Skanaus!
Neringa pataria kaskart daržoves keisti, tada šis patiekalas greitai neatsibos. Nors patiekalas labai paprastai pagaminamas, jis Neringos šeimoje tiesiog išgaruoja – mėgsta valgyti ne tik vyras, bet ir vaikai.  

Į viršų