facebookgoogle twitter instagram youtube krepselis

darbo laikas

telefono nr el pastas

  

 07   
Šį kartą pristatysiu labai gardžių blynelių receptą, kurį pastebėjau visai atsitiktinai internete ir jau spėjau išbandyti. Blynelius su Bolonijos padažu pagaminti užtruks apie 45 minutes. Kadangi virtuvėje turėjau padėjėją, mano blyneliai ant stalo garavo jau po pusvalandžio. Siūlau ir jums išmėginti šį receptą. Pažadu, pirštus apsilaižysite! Tai sotus ir skanus patiekalas, tinkantis savaitgalio pietums.

Autorės nuotr.



Blyneliams pagaminti reikės:

  • 3 kiaušinių,
  • 120 gramų kvietinių miltų,
  • žiupsnelio druskos,
  • 1 stiklinės vandens,
  • 2 arbatinių šaukštelių alyvuogių aliejaus ir šiek tiek aliejaus kepimui.


Blynelių įdarui ir padažui reikės:

  • 1 svogūno,
  • 1 česnako skiltelės,
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
  • 250 gramų maltos mėsos,
  • 1 mažos žaliosios paprikos,
  • 200 gramų pomidorų savo sultyse, lauro lapų, pipirų, paprikos,
  • 1 šaukšto Parmezano sūrio,
  • 1 pakelio „Magi“ idėjos makaronams „Spageti Bolognese“.


Gamindama šį patiekalą pirmiausia iškepiau blynelius. Kadangi jie patiekiami karšti, dar kartą pakepiau prieš vyniojimą su įdaru. Blyneliai įgavo auksinį atspalvį. Blynų patariu labai neperkepti, nes jie taps trapūs ir bus sunku suvynioti – gali net suplyšti. Ne veltui į tešlą yra pilamas aliejus - jis blynams suteikia elastingumo, o smarkiai perkepus elastingumas dingsta.
Patariu ir jums pirmiausia pasigaminti blynų tešlą. Sumaišykite miltus, kiaušinius ir vandenį, įberkite šiek tiek druskos. Į išmaišytą tešlą įpilkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus. Tešlai galite leisti pastovėti pusę valandos ir tik po to kepti blynus. Aš blynus kepiau iš karto ir viskas puikiai pavyko. Tiesa, pagal receptą ir pateiktas proporcijas turėtų išeiti 8 blynai. Mano keptuvė šiek tiek didesnė, todėl iškepiau tik 6 blynus. Teko pakartoti blynų tešlą ir iškepti dar tiek pat. Kaip tyčia ir mėsos buvau daugiau nusipirkusi.


Tikriausiai blyneliai jau iškepti? Tada gaminkite įdarą. Smulkiai supjaustytus svogūnus ir česnakus pakepinkite aliejuje. Sudėkite mėsą ir kepkite dar apie 15 minučių. Tada sudėkite kubeliais supjaustytą papriką, lauro lapus ir po 5 minučių pomidorus savose sultyse. Viską troškinkite ant mažos ugnies, kad išgaruotų vanduo ir visa masė sutirštėtų. Nepamirškite įdėti druskos ir pipirų.
Turime blynelius, įdaro masę, belieka pasigaminti „Magi“ padažą. Tiesa, galima ir patiems pasigaminti Bolonijos padažą, tačiau turbūt nė vienas nepagamins taip gerai tikrojo Bolonijos padažo, kaip tik tikri italai. Aš naudojau pirktinį „Magi“ padažo ruošinį.


Tikrasis Bolonijos padažas gaminamas keliais būdais. Vieną jų radau taip pat internetinėje erdvėje. Jei norite stipresnio skonio padažo, plačiadugniame puode su šiek tiek aliejaus pakaitinkite įspaustą   česnaką ir supjaustytus saliero stiebus. Supilkite pomidorus savose sultyse ir virkite ant mažos ugnies nuolat pamaišydami. Padažą gardinkite druska, cukrumi, maltais juodaisiais pipirais, peperoncino, o pačioje pabaigoje, jau išjungę ugnį, pjaustytomis petražolėmis ir baziliku. Tokį padažą galima naudoti kartu su makaronais ar kitiems patiekalams. Puikiai tiktų ir šiam blynelių su Bolonijos padažu receptui pagardinti.


Jei norite paprastesnio varianto, naudokite recepte nurodytą „Magi“ padažą. Sumaišykite „Magi“ ruošinį su 250 mililitrų vandens ir viską pavirkite, kol padažas sutirštės.
Dar kartą pakepkite blynus, į juos dėkite įdarą ir atsargiai suvyniokite. Blynus patiekite karštus – ant jų užpilkite Bolonijos padažą ir pabarstykite smulkiai tarkuotu Parmezano sūriu, papuoškite baziliko lapais. Štai ir viskas, skanaus!


Kviečiame ir jus pasidalyti savo mėgiamais vasariškų patiekalų receptais, kuriais vaišinate savo draugus, giminaičius ypatingų švenčių metu ar tiesiog leisdami atostogas gamtoje. Visi atsiųsti receptai dalyvauja konkurse, kuriame galite laimėti redakcijos įsteigtų prizų. Kitą šeštadienį skelbsime nugalėtoją, kuriam atiteks Alan Bradley knygos „Saldumas pyrago dugne“ pirmoji dalis. Abi dalys atiteks labiausiai nusipelniusiam konkurso pabaigoje. Prizai išties puikūs. Dar galite suskubti ir spėsite sudalyvauti mūsų konkurse. Gal nustebinsite mus savo receptu ir jau kitą šeštadienį išrinksime jus nugalėtoju. Paklausite, kokie receptai tinka? Ogi patys įvairiausi. Kartais net paprasti receptai sužavi labiau nei patys įmantriausi.
Savo receptus su jų nuotraukomis siųskite elektroniniu paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba tiesiog atneškite juos į redakciją (Aušros al. 48). Konkursui atsiųsti receptai bus spausdinami šeštadieniais „Šiaulių naujienose“.

Blynelių su Bolonijos padažu  receptu dalijosi Lina ABROMAVIČIENĖ

Į viršų