facebookgoogle twitter instagram youtube krepselis

darbo laikas

telefono nr el pastas

08


Visą savaitę oras tikrai nedžiugino, todėl valgyti ledus ar šaltas sriubas turbūt nesinorėjo ir jums. Kas geriau sušildys po dienos darbų, jei ne garuojantis ant stalo maistas. Pristatau jums aštrųjį jautienos troškinį, kuris, patikėkite, tikrai turi ugningo aštrumo. Jei mėgstate valgyti aštriai, šis receptas kaip tik jums. Man ypač lietingą dieną nėra nieko sotesnio ir gardesnio už dubenėlį deginančiai aštraus šio troškinio, patiekto su paskrudintomis prancūziško batono riekelėmis. Siūlau pabandyti ir jums pasigaminti šį aštrųjį troškinį!

Troškiniui reikės:

  • 2 didelių svogūnų,
  • 4  morkų,
  • 4 skiltelių česnako,
  • 2 saldžių paprikų,
  • 2 pomidorų,
  • 1 skardinės konservuotų pupelių su pomidorų padažu,
  • 500 gramų maltos jautienos, saldžiarūgščio pomidorų padažo,
  • pipirų,
  • paprikos miltelių,
  • druskos,
  • šviežio arba džiovinto čili pipiriuko (tinka ir uoginės paprikos milteliai),
  • 2-3 šaukštų aliejaus,
  • 100 gramų fermentinio arba kietojo sūrio,
  • prancūziško batono,
  • saujelės žalumynų.


Kaip visada mėgstu receptus šiek tiek patobulinti ar pakoreguoti – tai padaryti dažniausiai priverčia šaldytuvo turinys. Jei prisiruošiu ką nors nauja išmėginti, būtinai parduotuvėje sąžiningai įsigyju visų reikiamų produktų, tačiau dažniausiai man namuose kyla noras paeksperimentuoti – man smagu virtuvėje kurti kažką savito. Nežinau, ar patikėsite, bet eksperimentai man puikiai pavyksta. Gal dėl to man ir patinka gaminti. Nieko keisto, jog gamindama aštrų jautienos troškinį taip pat šiek tiek receptą pakoregavau. Namuose turėjau aštraus tabasko padažo, o vietoje visų daržovių naudojau savo namuose gamintą pomidorų padažą – jame gausu pomidorų, česnakų, svogūnų ir nepameluosiu pasakydama - velniško aštrumo. Kai šiltnamyje prisirps pomidorai, būtinai pasidalysiu receptu, kaip pasigaminti šį aštrų ir visur tinkantį pomidorų padažą. Tačiau dabar kalbame apie jautienos troškinį. Jautienos troškinio be jautienos nepagaminsite, todėl šiam receptui būtina naudoti jautieną – čia jokie eksperimentai nesuveiks.


Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite maltą jautieną su druska ir pipirais. Kepinant maišykite, kad mėsa nesuliptų. Jei norite, kad troškinys būtų greitai pagaminamas, į pakepinta jautieną supilkite indelį tabasko padažo ir bet kokio trintų pomidorų padažo, viską išmaišykite, įpilkite pusę stiklinės vandens, sudėkite kepintas pupeles ir viską troškinkite apie 10-15 minučių. Kol viskas troškinsis, galite įsijungti orkaitę ir pasiruošti batoną skrudinimui. Man prie tirštų sriubų ar troškinių labai patinka prancūziškas batonas. Tad ir šį kartą jį naudojau.


Supjaustykite turimą batoną, o jam pagardinti pasiruoškite užtepėlę iš 3 šaukštų alyvuogių aliejaus, 1 česnako ir mėgiamų žolelių – petražolių, krapų ar bazilikų. Aš dažnai maišau petražoles su bazilikais skrudindama batono riekeles orkaitėje – skonis visada būna puikus. Susmulkinus česnakus, žoleles sumaišykite su aliejumi ir įberkite šiek tiek druskos. Gauta mase aptepkite visas batono riekeles ir pašaukite į orkaitę 5-7 minutėms. Per tą laiką ir jūsų troškinys bus baigtas, ir galėsite skanauti aštrųjį jautienos troškinį su pupelėmis.


Jei laikysitės tikrojo recepto, reikės ilgiau laiko praleisti virtuvėje, nes daržovių pjaustymas užima  laiko. Jei nuspręsite gaminti pagal receptą, vos tik pakepintą jautieną sudėkite atskirai – jos prireiks gamybinio proceso pabaigoje. Tada į įkaitintą aliejų suberkite žiedais ar juostelėmis supjaustytus svogūnus, kai truputį pakeps - sudėkite smulkintus česnakus, suberkite tarkuotas morkas ir šiaudeliais supjaustytas paprikas. Kai gražiai apkeps - berkite nuluptus ir supjaustytus pomidorus, mėsą ir konservuotas pupeles. Baigiant troškintis, supilkite aštrų pomidorų padažą. Prieš patiekiant pabarstykite tarkuotu sūriu ar papuoškite baziliko lapeliais, skanaus!


Abu troškinio variantai skoniu nesiskiria, tačiau norint pagaminti kuo natūralesnį, reikia naudoti šviežias daržoves ar namuose gamintas konservuotas.


Aštraus jautienos troškinio receptu dalijosi Lina ABROMAVIČIENĖ



Kviečiame ir kitus pasidalyti savo mėgiamais receptais ir sudalyvauti konkurse, kuriame galite laimėti redakcijos įsteigtų prizų. Konkursui tinka patys įvairiausi receptai. Receptus su jų nuotraukomis siųskite elektroniniu paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba tiesiog atneškite juos į redakciją (Aušros al. 48). Konkurse dalyvaujantys receptai bus spausdinami šeštadieniais „Šiaulių naujienose“.

Į viršų