Jau tuoj tuoj savo burnoje jausite kreminės svogūnų sriubos skonį. Tai prancūziškos sriubos receptas, kuris abejingų tikrai nepaliks.

Sriubai pasigaminti reikės: 750 gramų svogūnų, 50 gramų sviesto, 2 skiltelių česnako, 50 gramų miltų, 2 litrų jautienos sultinio, 250 mililitrų balto vyno, 2 lauro lapų, 2 šakelių šviežio čiobrelio, 12 riekelių antros-trečios dienos baguette duonos, 100 gramų tarkuoto parmezano.

Didesniame puode su storu dugnu ištirpinkite sviestą ir pakepinkite smulkiais pusžiedžiais pjaustytus svogūnus. Kepinti ant nedidelės ugnies apie 25 minutes, karts nuo karto maišant, kol svogūnai taps rusvi ir pradės karamelizuotis. Sudėkite smulkintą česnaką bei suberkite miltus, kepinkite maišant apie 2 minutes. Po to pastoviai maišant iš lėto supilkite sultinį bei vyną, kai užvirs sudėkite lauro lapus, čiobrelį, uždenkite ir virkite apie 25 minutes.

Iš sriubos išimkite lauro lapus bei čiobrelį, paragaukite, ar netrūksta druskos bei pipirų.

Ant kepsninės ar grill keptuvės iš vienos pusės pakepinkite riekeles baguette, apverskite, pabarstykite smulkintu sūriu ir kepkite, kol kita pusė gražiai parus, o sūris išsilydys.

Į nedidelius dubenėlius pripilkite sriubos, įdėkite po dvi riekeles baguette ir patiekite. Galima pabarstyti šviežiais arba džiovintais čiobreliais. Skanaus!

Į viršų