Kofta – tai patiekalas, gaminamas iš maltos mėsos (dažniausiai avienos ar jautienos) ją formuojant į apelsino dydžio kukulius. Patiekalas yra paplitęs didelėje dalyje Azijos, Artimųjų Rytų virtuvėse, o taip pat pietrytinėje Europoje , Indijoje. Malta mėsa yra paruošiama su įvairiausiais priedais (ryžiais, kiaušiniais, daržovėmis) bei prieskoniais.
Kofta dažniausiai kepama ant žarijų ar riebaluose, verdamos, troškinamos, o kai kur net  patiekiamos žalios.

Jautienos kofkai pasigaminti reikės: 1,5 kilogramo jautienos faršo, 1 svogūno, 1 kiaušinio, 2 šaukštelių kumino prieskonių, 1 šaukštelio ciberžolės, 0,5  šaukštelio cinamono, 100 gramų šviežios kalendros, 1 šaukštelio čili pipiro prieskonių, 0,5 litro aliejaus.

Jautienos faršą sumaišykite su visais prieskoniais, kiaušiniu, smulkintu svogūnu ir kalendra. Viską gerai rankomis išminkykite. Geriausia drėgnomis rankomis formuokite saujos dydžio kukulius, kuriuos užmaukite ant medinių iešmelių (geriausia ne daugiau kaip po 2 vienetus).

Įkaitinkite keptuvę su aliejumi (geriausia špižinę) ir dėkite koftas, kurias reikia pakepti po 3–4 minutes iš visų pusių. Jautienos koftas keptas keptuvėje patiekite dar šiltas su šviežiomis daržovėmis. Tačiau galima jautienos kofkas ir garinti bei virti. Taip gaminami jautienos kukuliai –koftai bus sveikesni.

Į viršų