Tikriausiai šeimininkė, kuri šių blynų niekada neragavo ir nėra pati kepusi, nustebs, jog būtent šie blynai kepa sausoje keptuvėje. Mažiau riebalų, vadinasi skaniau. Tad ir vaikams šie blyneliai patiks. Be to, ne kartą esu tokius blynus kepusi ruošiantis kelionei, nes jie neriebaluoja rankų, o valgyti skanu ir jau atšalusius.

Amerikietiškų blynelių gamybai reikės: 250 gramų miltų, 1 kiaušinio, 250 mililitrų kefyro arba raugintų pasukų, 50 gramų cukraus, 2 šaukštelio kepimo miltelių, 50 mililitrų aliejaus, žiupsnelio druskos.

Pagal receptą reikia sumaišyti visus skystus produktus tarpusavyje ir visus sausus produktus tarpusavyje. Vėliau sumaišyti juos tarpusavyje ir kepti sausoje įkaitintoje keptuvėje ant silpnos ugnies. Patarimas: blynus kepkite ant silpnos ugnies ir tikrai niekas neprisvils.

Amerikietiški blynai labai tiks su klevų sirupu arba rūgščia uogiene, skonį pagerins ir šviežios uogos. Skanaus!

Į viršų