Jau prieš kelias savaites internetinėse svetainėse ir žurnaluose vienas po kito ėmė dygti receptai, primenantys artėjantį, o kai kur jau ir prasidėjusį, braškių sezoną. Štai vienas tokių receptų, kurį pristato Rita. Greiti, drėgni, purūs – tai privalomos savybės profesionaliems ir gerai iškeptiems keksiukams.

Šokoladinių keksiukų gamybai reikės: 200 gramų stiklinės miltų, 100 gramų cukraus, 100 mililitrų  pieno, 100 mililitrų aliejaus, 1 kiaušinio, 1 šaukšto su kaupu naminės uogienės arba saujos šviežių braškių, 1,5 šaukšto su kaupu kakavos, 1 šaukštelio kepimo miltelių, 50 gramų juodojo šokolado, žiupsnelio druskos.

Visus produktus, išskyrus šokoladą, suberkite į dubenį, sumaišykite. Tada smulkinkite nedideliais gabalėliais šokoladą ir jį ištirpinę gerai įmaišykite į tešlą. Keksiukų popierėlius dėkite į keksiukų formą, pripildykite 3/4 dalies. Į kiekvieną keksiuko formelę dėkite po gabalėlį braškės, o galite ir visą braškę. Dėkite paruoštus keksiukus į įkaitintą iki 180 °C orkaitę ir kepkite juos 18-20 minučių arba iki sauso pagaliuko.

Skanaus!

Į viršų