Ar kada nors pagalvojote, jog pačių skaniausių ledų galite pasigaminti namuose? Be jokių įmantrių mašinėlių (nors tokios tikrai norėčiau ir pati) ir be didelių laiko sąnaudų. Vienas iš būdų – tai plakta grietinėlė sumaišyta su kondensuotu pienu. O visi kiti ledų skoniai išgaunami įdedant norimų priedų: bananų, razinų, šokolado ar uogų. Geriausia ledų priedus naudoti pagal sezoną. O jei dabar užsimanysite braškinių, tikriausiai bus puikus būdas išnaudoti praėjusių metų šaldytų braškių likučius. Šį kartą skaitytoja Diana siūlo išmėginti ledų, paskanintų kava ir šokoladu, variantą. Didelį kiekį jų suvalgyti gana sunku, nes jie saldūs ir sodrūs. Tačiau tikri smaližiai tikrai apsidžiaugs, jei gaus porciją šių skanių, namuose pagamintų ledų.

Šokoladinių ledų gamybai reikės: 420 mililitrų plakamosios grietinėlės, 400 gramų (1 skardinė) kondensuoto pieno, 100 mililitrų šaltos stiprios kavos, 80 gramų supjaustyto gabalėliais arba sutarkuoto šokolado.

Naminių ledų gaminimo procesas – labai lengvas. Išplakama iki standumo grietinėlė, įplakamas kondensuotas pienas, o tuomet įmaišomi norimi priedai. Dedama į formą ir tiesiai į šaldiklį, o jau kitą dieną galima ledus valgyti nors ir pusryčiaujant. Nes kartais, pavyzdžiui savaitgalį, galima nusižengti ir atsisakyti pusryčių košės.

Jei norite pasigaminti šokoladinius ledus, į kondensuotą pieną įmaišykite atvėsusią stiprią kavą.

Lėtai plakant grietinėlę, supilkite kondensuoto pieno ir kavos masę. Plakite, kol masė taps vientisa.

Į grietinėlės ir kondensuoto pieno plakinį mentele įmaišykite šokolado gabalėlius.

Viską supilkite į norimą formą ir dėkite į šaldiklį per naktį arba bent 6 valandoms, kol ledai sustings. Skanių Jums ledų!

Į viršų