Šis tortukas tinka gaminti nepatyrusiems torto kepėjams. Greitai pagaminsite ir nustebinsite artimuosius.

Torto gamybai reikės: margarino kepiniams 150 gramų, 350 gramų sausainių, 250 gramų maskarponės sūrio, 250 mililitrų grietinėlės, 120 gramų cukraus, 20 gramų želatinos, ingredientai viršutiniam sluoksniui – braškinė želė.

Pirmiausia pasiruoškite torto pagrindą. Blenderiu arba mėsmale sumalkite sausainius. Ištirpinkite ir atvėsinkite margariną. Sumaišykite jį su maltais sausainiais. Gausite drėgną, birią masę. Berkite ją į torto formą nuimamais kraštais (26 cm skersmens) ir, stipriai spausdami, suformuojame torto pagrindą. Į šaldytuvą, kol ruošime sūrio kremą.

Sūrio kremas. Želatiną užpilame 100 ml šalto virinto vandens ir paliekame apie 30 min. brinkti. Tuo metu iki standumo išplakame grietinėlę su cukrumi. Sudedame maskarponę ir viską išplakame iki vientisos masės. Išbrinkusią želatiną pakaitiname iki užvirimo, nukeliame nuo viryklės, atvėsiname, supilame į sūrio/grietinėlės kremą ir gerai išmaišome (ne mikseriu). Kremą pilame ant sausainių pagrindo, išlyginame ir dedame į šaldytuvą, kol kremas sustings (man po valandos jau buvo sustingęs taip, kad galima buvo pilti želė sluoksnį).

Želė sluoksnis. Paruoškite želė kaip nurodyta ant pakelio ir apliekite tortą. Išdėliojame ant sustingusio sūrio kremo braškes ir užpilkite atvėsusią želė. Statome tortą į šaldytuvą, kol sustings.
Skanaus.

Į viršų