Austėja mums siūlo pasigaminti naminių varškės sūrelių. Jei mėgstate pasigardžiuoti jais prie kavos, siūlome gaminti namuose – sutaupysite, o ir skanausite tikros varškės, o ne kokio pakaitalo desertą.

Naminiams varškės sūreliams pasigaminti reikės: 250 gramų juodojo šokolado, 540 gramų liesos varškės, 100 gramų sviesto, 100 gramų cukraus pudros ir 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus.

Šokoladą ištirpdykite vandens vonelėje. Svarbiausia sūreliams suteikti formą, o silikoninės keksiukų formos tam puikiausiai tinka. Ištirpintu šokoladu reikia nestoru sluoksniu ištepti formeles. Tai padarykite naudodami konditerinį teptuką. Tokias paruoštas formeles sudėkite į lėkštę ar padėklą ir dėkite jas į šaldytuvą 5 minutėms, kad šokoladas sustingtų. Šį procesą pakartokite – tada šokoladas lygiau pasiskirstys. Tačiau niekada nereikia persistengti – nuo per daug šokolado apsąla širdis.

Kol šokoladas stings šaldytuve, varškę sumaišykite su minkštu sviestu, suberkite cukrų ir viską gerai sumaišykite, kad neliktų gumuliukų. Tai padaryti gali padėti namuose esanti trintuvė ar smulkintuvas, jei tokius turite. Jei ne – vienodą masę galima padaryti su mėsmale. Šis triukas gali pasitarnauti ir varškės apkepų ar spurgų gamyboje – tada varškė tampa puresne. Varškei surišti panaudokite braškinę želė, kuri jūsų sūreliams suteiks skanios rūgštelės. Paruoštą varškę dėkite į formas su sustingusiu šokoladu. Kai varškė sustings, aptepkite sūrelio viršų šokoladu ir įdėkite į šaldytuvą. Po poros valandų jau galima mėgautis naminiais sūreliais. Skanaus!

Į viršų