Klasikinę lazaniją sudaro 3 dalys: tešlos lakštai, mėsos padažas ir baltasis padažas, sluoksniais sudėtos į kepimo indą. Šį kartą ir siūlome jums tokią pasigaminti.

Mėsos padažui reikės: 3 šaukštų alyvuogių (arba augalinio) aliejaus, 50 gramų sviesto, 2 vidutinio dydžio svogūnų, 2 česnako skiltelių, 2 didelių morkų, 600 gramų jautienos faršo per pusę su kiaulienos faršu, 5 šaukštų pomidorų padažo, 400 gramų konservuotų pjaustytų pomidorų, 1 šaukšto itališkų žolelių ir 1 lauro lapelio, druskos, cukraus ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Baltajam padažui reikės: 80 gramų sviesto, 3 šaukštų miltų, pusės litro pieno, 1/3 šaukštelio muskato kevalų miltelių, 200 gramų parmezano, 1 vištienos sultinio kubelio. Taip pat lazanijos gamybai reikės 200–250 gramų lazanijos lakštų.

Pirmiausia pasigaminkite mėsos padažą. Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir ištirpinkite sviestą. Svogūnus nulupkite, susmulkinkite ir kepkite su aliejumi ir sviestu 1 min. Nulupkite, sutrinkite česnakus ir įmaišykite į svogūnus. Morkas nulupkite, sutarkuokite ir įmaišykite į svogūnus su česnakais. Kepkite apie 4 minutes, kol morkos suminkštės. Sudėkite mėsą ir kepkite, kol parus, nuolat maišydami, kad nebūtų gumulų apie 9 min. Paskui įmaišykite itališkų žolelių, pomidorų, pomidorų padažo, lauro lapelį, druskos ir maltų juodųjų prieskonių. Troškinkite ant mažos ugnies 30–45 min. (jei turite laiko, galite troškinti iki 2 val.), kartais pamaišydami. Jei reikia įpilkite lašelį vandens arba sultinio (aš visada naudoju sultinį; apie 100–125 ml). Troškinant puodas turi būti uždengtas. Kai padažas ištrokšta, papildomai įdėkite mažą cukraus šaukštelį, jei trūksta saldumo; arba druskos žiupsnelį, jei trūksta sūrumo.

Gaminant baltąjį padažą, iš pradžių paruoškite pieną (tačiau tai tikrai nėra būtina): jį užvirkite su nedideliu nuluptu svogūnu, keletu gvazdikėlių ir lauro lapu. Prieš išgriebiant svogūną, gvazdikėlius ir lauro lapą, puodą palikite pastovėti apie 5–10 min. Kad supylus į puodą pieną jis neprisviltų, puodą suvilgykite šaltu vandeniu.

Gaminant lazaniją, baltąjį padažą visada naudokite dar šiltą, kadangi atvėsęs jis tampa itin tirštas.

Atėjo laikas gaminti baltąjį padažą. Ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir nuolat maišydami plakimo šluotele kepkite 3–4 min., kol išnyks žalių miltų skonis. Maišant supilkite pieną, užvirkite ir pavirkite (nuolat maišant) apie 2 min. Pagardinkite tarkuotu muškato riešutu ir sultiniu. Nuimkite nuo ugnies, 3 minutes palikite atvėsti, o tada įmaišykite sūrį.

Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Pirmiausiai ant kepimo indo dugno tolygiai paskleiskite pusę mėsos padažo, tada užpilkite ploną baltojo padažo sluoksnį. Ant jo išdėliokite pirmuosius lazanijos lakštus, tada ant jų tolygiai paskleiskite likusį mėsos padažą, ant jo vėl užpilkite baltojo padažo sluoksnį. Dar kartą išklokite lazanijos lakštus, ant jų užpilkite likusį baltąjį padažą, užbarstykite  itališkų žolelių. Kepkite įkaitusioje orkaitėje apie 30–40 minučių, kol lazanijos viršus apskrus. Skanaus!

Į viršų