Šis receptas kasdienis, tačiau svarbiausia, kad sriuba yra skani ir sveika. Skani, soti, „šilta ir jauki“ sriubytė su grikiais, daržovėmis ir vištiena! Vienos lėkštės neužteks.

Grikių sriubai pasigaminti reikės: svogūno, morkos, česnako, bulvės, gabalėlio vištienos, saujos grikių, šlakelio aliejaus daržovių kepimui, grietinėlės, žalumynų ir prieskonių.

Grikius apskrudinkite švarioje keptuvėje. Svogūną susmulkinkite, morką supjaustykite ar sutarkuokite, bulvę supjaustykite nedideliais kubeliais. Nedideliais gabaliukais supjaustykite ir vištieną. Svogūną kartu su morka apkepinkite, tada dėkite išspaustą ar sukapotą česnaką. Pakepinkite truputį. Tada į keptuvę dėkite vištienos gabaliukus. Dar kelias minutes leiskite viskam pakepti. Pasiruoškite puodą su vandeniu sriubai. Kai vanduo užvirs, sudėkite keptuvės turinį, įpjaustykite bulvę, pagardinkite druska ir kitais mėgiamais prieskoniais. Sriubą virkite bent 10 minučių, kol grikiai jau bus išvirę. Tada į sriubą pilkite grietinėlę ir dar minutę pavirkite. Kartais ne visi produktai po ranka ir ne visada yra reikalinga grietinėlė, tačiau jei jos neturite, puikiai tiks ir paprasčiausia grietinė. Sriuba išvirė, pilkite ją į lėkštę, barstykite žalumynais ir patiekite ant stalo.

Į viršų