„Prieš savaitę teko paragauti apkeptų suši japonų restorane, namuose visada gamindavau tradicinius suši – na nežinau ar visiškai tradiciniai, tačiau labiau panašūs į tokius. Todėl nusprendžiau namuose pasigaminti skanųjį japonų virtuvės patiekalą, ir paeksperimentuoti juos apkepant traškia kukurūzų plutele. Dažnai mėgstu gaminti egzotiškus patiekalus. Tad šį kartą pristatau mano pasiilgtą suši. Nesu suši gamybos profesionalė, tačiau juos gaminu ne pirmą kartą – mėgstu jais vaišinti draugus ir savo šeimą. Taigi, verta ir jums pabandyti pasigaminti. Kadangi pavyko, dalijuosi receptu“, – mums rašo Ieva.

Apkeptam japoniškam suši reikės: dumblių lakštų, suši ryžių, bambukinio kilimėlio apvynioto permatoma kulinarine plėvele, šviežių daržovių (aš naudojau 1 avokadą, 1 ilgą agurką, tačiau galite naudoti visas patinkančias daržoves), reikės 150 gramų sūdytos lašišos, indelio mažų raudonų ikrų, marinuoto imbiero, patinkančio sojų padažo ir žinoma wasabi padažo. Suši apkepimui reikės poros kiaušinių ir japoniškų kukurūzų miltų, šiek tiek alyvuogių aliejaus.

Kukurūzų tešlos paruošimas labai lengvas. Viską sumaišykite didesniame inde, kad būtų patogu apvolioti. Tačiau galima naudoti ir kepinių šluotelę, kuria nutepsite suši ritinėlį, prieš dedant į keptuvę.  Pirmiausia paruoškite suši ryžius. Tai sudėtingiausias procesas suši gamyboje. Gerai yra tai, kad suši paruošimo procesas visada būna aprašytas ant ryžių dėžutės. Tad laikykitės nurodymų ir viskas pavyks. Kai ryžiai išverda, juos uždenkite virtuviniu rankšluosčiu, kad nugaruotų.  Palaukite, kol ryžiai šiek tiek apdžius ir taps itin kibūs. Ir viskas – belieka vieta jūsų fantazijai.

Suvynioti suši ritinėlį visai nesunku – ant bambukinio kilimėlio padėkite dumblių lapą, ant jo drėgnomis šaltomis rankomis tolygiai paskirstykite ryžius ir arčiau krašto dėkite norimą suši įdarą – lašišą, avokadą ar ikrus ir agurką. Kartais pati įdedu salotų lapų, virto kiaušinio, tuno, todėl anksčiau ir minėjau, kad suši gaminimas gali tapti malonumu – gaminsite pagal nuotaiką, bus vietos jūsų fantazijai. Suvyniotą nepjaustytą suši ritinėlį apvaliokite paruoštoje kukurūzų tešloje ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu alyvuogių aliejaus po keletą sekundžių iš kiekvienos pusės. Suši paruoštas – belieka supjaustyti ir patiekti valgymui. Šiek tiek šilti suši dar skanesni nei įprasti šalti. Pjaustykite aštriu drėgnu peiliu. Tada suši gabaliukai bus vienodos formos ir dydžio. Skanaus!

Į viršų