Vilnius, sausio 4 d. (ELTA).
Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) interneto tinklalapyje www.vmi.lt paskelbus prieigą prie informacijos apie vidutines automobilių rinkos kainas ir sulaukus didelio paslauga susidomėjusių lankytojų srauto, kol kas duomenų bazė yra nepasiekiama.

"Kadangi lankytojų srautas labai didelis, VMI kartu su partneriu ieško techninių galimybių atnaujinti teikiamą paslaugą. Dedame visas pastangas, kad prieiga pradėtų veikti artimiausiu metu", - sako VMI viršininko pavaduotojas Gediminas Vyšniauskis.

Galimybė naudotis informacija apie vidutines automobilių rinkos kainas buvo sudaryta VMI ir VšĮ "Emprekis" pasirašius bendradarbiavimo sutartį. Ši paslauga mokesčių administratoriui teikiama nemokamai.

VMI primena, kad remdamiesi duomenų bazėje skelbiamomis vidutinėmis automobilių rinkos kainomis mokesčių mokėtojai gali naudotis skaičiuodami pajamų natūra apmokestinimą. Ši informacija yra rekomendacinio pobūdžio ir nėra privaloma. Mokesčių mokėtojai turi teisę ir kitais būdais skaičiuoti vidutines automobilių rinkos kainas.
Į viršų