Keičiama ženklo "Neįgalusis" ir neįgaliojo kortelės naudojimo tvarka. Nuo šiol automobilius į neįgaliesiems skirtas vietas galės statyti tik judėjimo negalią turintys asmenys.

Kaip informuoja Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, iki šiol dažnai turintys negalią, netrukdančią judėti nei vairuoti, vairuotojai užimdavo neįgaliesiems skirtas vietas, o žmogui, kuris išvažiuoti iš mašinos gali tik vežimėliu, nebuvo kur sustoti. Neįgaliųjų organizacijų prašymu buvo patikslinta ženklo "Neįgalusis" ir Neįgaliojo kortelės naudojimo tvarka.

Pagal ją, teisę naudoti skiriamąjį ženklą "Neįgalusis", teisę įsigyti neįgalių asmenų automobilių statymo kortelę turės galimybę tik sunkią negalią turintys asmenys.

Neįgaliųjų organizacijų atstovai sako, kad teise statyti automobilius specialiose vietose turėtų naudotis tik judėjimo sutrikimų turintys asmenys. Iki šiol vežimėliu judantis asmuo praktiškai neturėjo galimybės naudotis pagal ženklinimą jam skirta automobilio stovėjimo vieta, nes tokią teisę turėjo ir be sunkumų vaikščiojantys neįgalūs asmenys. Šios vietos dažnai yra užimtos.

Šiems pasiūlymams pritarė ir Neįgaliųjų reikalų taryba.

2009 metais šalyje užfiksuota per 40 tūkst. eismo taisyklių pažeidimų, kai neįgaliesiems skirtas vietas automobilių stovėjimo aikštelėse užima tokios teisės neturintys vairuotojai. Policija ne kartą ragino pastebėjusius tokį pažeidimą nufotografuoti automobilį ir siųsti jiems arba į interneto svetainę "neigalieji.lt", kurioje jau dabar skelbiama daugiau kaip 200 pažeidėjų automobilių nuotraukų.

Dar viena problema neįgaliesiems yra per arti vienas kito statomi automobiliai. Šiuo metu neįgaliesiems skirtos stovėjimo vietos yra tokio paties pločio kaip ir įprastos, o su vežimėliu išlipti iš automobilio reikėtų mažiausiai metro laisvos vietos.
ELTA 
Į viršų