Jei manote, kad po truputį artėjančiam pavasariui pasiruošti turite tik jūs, t.y., įsigyti pavasarinį paltą, šiam metų laikui pritaikytus batus ir, galbūt, vieną kitą ryškesnę aprangos detalę, tai – labai klystate, kadangi atsinaujinimas reikalingas ir jūsų automobiliui. Taigi, jūsų turimas automobilis tarnaus tikrai kur kas ilgiau bei patikimiau, jei prieš keičiantis metų laikams, nepamiršite jų paruošti. Tad, į ką svarbu atkreipti dėmesį? Jau netrukus išvardinsime svarbiausius momentus, taip pat turėtumėte skaityti toliau, jei norite susipažinti su ypač kokybiškų, atnaujinimui reikalingų auto prekių pasirinkimu.

Dėmesio pareikalaus įvairių skysčių patikra

Automobilis tikrai negalėtų tinkamai atlikti savo funkcijos, jei nebūtų naudojami tam tikri skysčiai, tačiau taip pat svarbu nepamiršti, kad kartą jais papildžius automobilį, būtina atlikti ir jų patikras. Jas ypač tikslinga tai daryti artėjant pavasariui, tad štai trumpa atmintinė:

• patikrinkite, ar pakankamai yra vairo stiprintuvo skysčio – jis užtikrins sklandesnį automobilio sukimą bei vairo valdymą;
• įvertinkite aušinimo skysčio lygį – jis negali būti žemesnis nei minimalus;
• patikrinkite pavarų dėžės alyvos lygį;
• nepamirškite patikrinti, kiek yra alyvos – ji padės apsaugoti detales nuo per greito nusidėvėjimo;
• ne ką mažiau svarbus yra ir stabdžių skystis – jis užtikrins sklandų stabdžių sistemos darbą;
• daugelis apie langų valymo skystį prisimina tik tuomet, kai jis baigiasi. Taigi, automobilio paruošimas pavasariui yra puikus metas patikrinti, kiek šio skysčio dar liko.

Taigi, šios trumpos atmintinės laikymasis užtikrins tinkamą automobilio skysčių patikrą bei efektyvų jo paruošimą pavasariui. Kita vertus, nereikia pamiršti, kad tai – tik viena iš šio proceso sudedamųjų dalių.

Patikrinkite ir automobilio variklio būklę

Ne paslaptis, kad automobilio variklis yra viena svarbiausių transporto priemonės dalių, tad kokybiškų kelionių bus galima tikėtis tik tuo atveju, jei variklio būklė bus puiki. Taigi, ruošdami automobilį pavasariui, nepamirškite įvertinti ir variklio būklės – kai tikrinsite, kiek liko aušinimo skysčio, patikrinkite ir tai, ar nėra alyvos nutekėjimo žymių; ar nesusidėvėjo diržai.

Verta patikrinti ir akumuliatorių

Akumuliatorius – taip pat ne ką mažiau svarbus, tad siekiantiems užtikrinti visapusišką automobilio paruošimą pavasariui, reikėtų nepamiršti ir dar vieno etapo, tai – akumuliatoriaus patikra. Svarbiausias klausimas, į kurį reikia rasti atsakymą, tai – sužinti, ar akumuliatorius vis dar gali atlaikyti tą patį darbo krūvį. Tai kokybiškai galima įvertinti atvykus kone į bet kurį autoservisą, o, jei bus pastebėtas gedimas, tai iš karto bus galima atlikti ir remonto darbus.

Nepamirškite pakeisti padangų

Savaime suprantama, padangos ir tam tikri su jomis susiję veiksniai yra dar vienas akcentas, be kurio, negalima įsivaizduoti efektyvaus automobilio paruošimo pavasariui. Taigi, pakeiskite padangas, o jei prireikė naujų, tai ypač platų jų asortimentą rasite https://pigu.lt/lt/auto-prekes/. Ne paslaptis ir tai, kad padangos tikrai nėra lengvos, todėl jums nereikės rūpins jų pargabenimu – bus užtikrintas greitas ir patogus pristatymas. Tiesa, vien tik pakeisti – nepakanka, nepamirškite sekti ir oro slėgio.

Užtikrinkite visapusišką automobilio švarą

Nors drąsiai galima sakyti, kad automobilis visada turi būti švarus, nereikia pamiršti, kad būtent artėjantis pavasaris yra tas laikas, kai automobilio švarai reikia skirti ypatingą dėmesį. Viskas todėl, kad žiemos metu ant kelio dažnai yra barstoma druska, kurios liekanos gali pakenkti automobilio dažų sluoksniui. Taigi, būtina užtikrina ypač kruopštų jų valymą. Taip pat svarbu apžiūrėti, ar nematyti rūdijimo požymių.

Artėjantis pavasaris yra puikus laikas ir ypač kruopščiai išvalyti automobilio saloną – jei prieš tai apsiribodavote tik greitu jo valymo, tai dabar reikėtų tam skirti kur kas daugiau dėmesio.

Gali būti reikalinga ir auto mechaniko konsultacija

To, kas buvo išvardinta šiame tekste, turėtų tikrai pakakti, norint tinkamai paruošti automobilį pavasariui tuo atveju, jei transporto priemonė yra palyginti nauja. Vis dėlto, jei automobiliui – jau keliolika metų, pravartu būtų pasirinkti auto mechaniko konsultaciją, kuris nuodugniai įvertintų transporto priemonę ir identifikuoti silpnąsias jo puses, praneštų apie būtinus atlikti pokyčius, kurie užtikrins maksimalia saugias jūsų keliones.

Taigi, pavasariui artėjant, pasirūpinkite ne tik savo spintos turinio ar šukuosenos atnaujinimu, bet ir savo automobiliu – tinkamai jį paruoškite pavasariui, atlikite būtinus pakeitimus ir mėgaukitės saugiomis bei maloniomis išvykomis.

 

REKLAMA

Į viršų